RSS Feed

A biológiai trágyakezelésről

Manapság egyre inkább szükség van a mezőgazdaságban, az állattartásban is az innovatív, környezetbarát megoldásokra. Egy ilyen alternatíva a biológiai trágyakezelés! Az állatok tartására szolgáló épületekben szükség van egy korszerű hígtrágyakezelő rendszer kiépítésére. Az elavult megoldások sajnos oda vezetnek, hogy a trágyát nem lehet maradéktalanul elvezetni, ami eldugítja a rendszert.

A modern trágyakezelési rendszerek célja, hogy védjék a vízbázist és a talajt, valamint hatékony tápanyag gazdálkodást valósítsanak meg. Ennek lényege, hogy a folyamat az elejétől a végéig, a trágya keletkezésétől a tárolásig környezetkímélő legyen, és közben semmi ne kerüljön a vizekbe, illetve a talajba, ami szennyező hatású lehet! Emellett nem elég, hogy védjük a környezetet, de az is fontos, hogy kiaknázzuk a hígtrágyában rejlő lehetőségeket! Ez azt jelenti, hogy a trágyában található tápanyagokat fel kell használni, azokkal következetesen kell gazdálkodni. Ami tápanyag a talajból eltűnt, azt vissza kell pótolni, méghozzá természetes anyagokkal!

A korszerű trágyakezelés korszerű berendezéseket is kíván! Ilyenek például a trágyakijuttatás eszközei, a tartálykocsi, vagy az egyenletes trágyaszóráshoz szükséges trágyaszóró.

A biológiai trágyakezeléshez, mint modern módszerhez hozzátartozik a korszerű trágyabontó oltóanyagok használata is! Ezek az oltóanyagok bio enzimeket tartalmaznak, amik hatékonyan segítenek a trágya elbontásában, annak is a szilárd fázisában. Ennek több, pozitív hatását is tapasztalhatjuk. A trágyacsatornákban lassabb lesz a rothadás, kevesebb mérges gáz szabadul fel, ezzel párhuzamosan javul az állattartó épületek levegője. A trágya anyaga sokkal kezelhetőbbé válik, egyszerűbb lesz eltakarítani, nem okoz dugulásokat. A trágyaiszap nem fog kiülepedni, kevesebb lesz az ammónia, és kevesebb lesz a szálló rovar is!

A www.promanure.hu weboldalon többet is megtudhat a részletekről, és igénybe veheti minőségi szolgáltatásainkat biológiai trágyakezeléssel kapcsolatban! Vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-20-934-4615-ös telefonszámon, vagy az i.bukkosi@gmail.com email címen!