RSS Feed

A Britek ajánlásával: A Gin

A Gin Nagy-Britanniából kezdte meg világhódító útját, és csak úgy, mint anno a gyarmatosító csapatok, célba ért. Számos formában fogyasztjuk ezt az italt, tehát különböző koktélokban, mint a Gin Fizz, a Luigi és így tovább, illetve hazánkban a legtöbben Tonikkal isszák, illetve jéggel és lime karikákkal. A Gin tehát magában, és keverve is megállja a helyét, de felmerül a kérdés, hogy hogyan és miből készül ez az ital, illetve mi adja azt a különlegessé, hogy világszerte ismert és kedvelt legyen.

A Gin a 17. századi Hollandiából származik, ami ekkor Angol uralom alatt állt. Fő alapanyaga a borókabogyó, illetve ez adja az ízét, ugyanis ezt keverik égetett szeszhez a készítés során, majd lepárolják, és nagy vonalakban így születik a Gin, persze számos különböző fűszernövénnyel ízesíthető szeszes italról beszélhetünk, így több formában is elérhető. A kor Angliájában bárki főzhetett Gin-t, ezáltal a hirtelen nagy népszerűség, majd a különböző kereskedelmi útvonalak mentén szépen lassan elterjedt az egész világon. A Gint eredetileg gyógyszertárakban árulták különböző megbetegedésekre, de sok más hasonló italhoz hasonlóan ez is hamar átkerült a fogadók és kocsmák palettájára, nem sokkal később pedig kifejezett Gin-házak alakultak, hiszen a külföldi italokra ekkor komoly adókat vetettek ki, és nehezen hozzáférhetőek voltak. A Gin pedig manapság az alapvető szeszes italok közé tartozik, hiszen kellemes, borókás íze, és remek keverhetősége nem hagyta, hogy kivesszen a köztudatból.

Ha szeretne hatalmas választékból, és nem utolsó sorban verhetetlen áron különböző Gineket vásárolni, akkor cégünknél keresve sem találhatna jobbat! Töltse fel polcait nálunk, és garantáltan elégedett lesz! Ha Gin kínálatunkra, és további alkoholos italainkra kíváncsi, látogasson el honlapunkra a www.mindenamibar.hu –ra!

Ha kérdései adódnának alkoholos italainkkal, és egyéb termékeinkkel kapcsolatban, akkor keressen fel minket az office@mindenamibar.com e-mail címen, illetve a +36-70-617-02-80 telefonszámon.