RSS Feed

A favágás és a fakivágás közti különbségről bővebben

Mostanság sokszor lehet hallani arról, hogy egyre több erdős területet tisztítanak meg a szakemberek, amihez hozzátartozik, hogy fákat vágnak ki, majd ezeket a növényeket további feldolgozásra szállíttatják, vagyis favágásra. E két fogalmat, a favágást és a fakivágást az emberek jelentős része rendszeresen összekeveri, pedig egyáltalán nem mindegy, hogy például egy szolgáltatás igénybevételekor melyik kifejezést használja!

A fakivágás, ahogy a nevéből is kikövetkeztethető, a kezdeti fázist jelöli, vagyis amikor az adott területről megtörténik a fák eltávolítása. Ezt különböző eszközökkel végzik, amelyeknek alkalmazását az befolyásolja, hogy a szóban forgó helyen milyen mennyiségben lelhetőek fel a kivágandó fák. Értelemszerűen, ha pár darab fáról van szó, amelyek ráadásul nem rendelkeznek erős törzzsel, akár kézi szerszámokkal is megtörténhet kivágásuk, ezzel szemben egy nagyobb, erdős területen, ahol sok idősebb, vastag törzsű fa található, gépekre lesz szükség, amelyek gyorsan és hatékonyan képesek elvégezni ezt a feladatot.

A favágás többféleképpen kerülhet kivitelezésre, például egy beteg fa esetében nem a teljes fát vágják ki, csak azokat az ágakat távolítják el, amelyek veszélyeztetik a növény további fejlődését. Ilyenkor előfordulhat, hogy nagyobb, vaskosabb ágak is levágásra kerülnek, azonban ez csakis a növény érdekeit szolgálja, hiszen így lehetőséget kap a további életre. Végül a favágás vonatkozhat a már levágott törzsek, nagyobb ágak darabolására is, hiszen nem mindenkinek van az otthonában erre alkalmas eszköze. Mivel egyre több ember dönt a fával történő fűtés mellett, a favágás ezen szolgáltatására igencsak megnőtt az igény az elmúlt években.

Ha Önnek is favágásra lenne szüksége, vegye igénybe a GreenForage Kft. szolgáltatásait! Tevékenységünkről honlapunkon tájékozódhat, a www.kertgondozas.net címen. Kérdés esetén hívjon minket telefonon, a 06-20-599-9317-es számon, vagy írjon e-mailt az info@kertgondozas.net címre!