RSS Feed

A fény hatása mindennapjainkra

Természetesnek vesszük, hogy nappal világos van, éjjel pedig sötét, amíg pedig fény van, azzal foglalkozunk, amivel csak akarunk. Ezért is nem dolgoztak régen sötétedés után az emberek, ám ma már bármikor, bárhol fényt gyújthatunk, nem kell világosnak lennie ahhoz, hogy dolgainkat végezhessük.

A napfény imitációjául szolgálnak a lámpák. Ugyanúgy fényt ad, de nem károsítja annyira bőrünket, ugyanis nem bocsátanak ki UV-sugárzást. Azonban az izzólámpák közül is van, ami károsnak mondható. Káros lehet a túlzott közelsége, hő kibocsátása, illetve esetleges kékes fénye. Leginkább azonban a szemre kártékony a mesterséges világítás. Ha sokat nézünk a világítótestbe, vagy az átlagosnál többet tartózkodunk gépközelben, esetleg sok időt töltünk hozzánk közel lévő, ránk világító lámpa fényénél, az semmiképp sem tesz jót a szervezetünknek.

A LED lámpák már nem kártékonyak, egyáltalán nincs élettanilag rossz hatásuk, csupán a kék fényű lámpák lehetnek kissé zavaróak az emberi szervezet számára.

A káros hatásokkal szemben a fény hiánya ugyanolyan rossz lehet, mint a túlzott mesterséges fény. Olvasni kifejezetten nehéz és megerőltető sötétben, ez biztosan a szemünk romlásához vezet. Sötétben egyetlen monitor fényét nézve szintén megerőltethetjük szemeinket.

Ezért érdemes mértéket tartani a túlvilágítás és az abszolút semmi fényerő között, hogy szervezetünk egyensúlyban maradjon a természetes napfény erejével.

Cégünk, az AXO Saniter Kft. a lehető leggazdagabb variációkkal várja a fénytechnikára éhező betérőket. LED lámpás lehetőségekkel, csillárokkal, fali lámpákkal, asztali lámpákkal szolgálunk vásárlóinknak. Keressen irodájába szórt fényt, vagy beépíthető lámpát otthonába, nálunk garantáltan megtalálja az ízléséhez legközelebb álló lámpacsaládot.

A fény fontos az életünkben, hát válasszunk olyan lámpát, mely nem csak jól szórja a fényt, de ránézni is öröm! Tekintse meg kínálatunkat a www.axo-lampa.hu oldalunkon, és ha kérdése van, ne habozzon az axo@axo-lampa.hu e-mail címünkre írni, vagy a +36 1 555 1490-es telefonszámunkat hívni!

 Ne hagyja otthonát fény nélkül, válasszon minőségi világítást!