RSS Feed

A flexó nyomtatásról és annak előnyeiről bővebben!

A mai technikai felkészültség mellett többféle nyomtatási eljárásból is válogathatunk. Ha nyomdai szolgáltatásokra van szüksége, nevezetesen nyomtatásra, választhatja például a flexo nyomtatást is. De mi is az a flexo nyomtatás pontosan és milyen előnyökkel jár ennek a nyomtatási fajtának az alkalmazása?

A flexo nyomtatás a magasnyomáshoz hasonlóan közvetlen nyomtatási eljárásnak számít, de nem egyezik meg teljesen a magasnyomással. Mégpedig azért nem, mert a nyomóforma és a festék is különbözik a megszokottól. A nyomóforma rugalmasabb, a nyomófestéknek pedig eltér a kémiai összetétele. A festék lehet folyékony vagy pedig paszta alapú, tehát vizes bázisú vagy pedig UV festék. A nyomóforma pedig, lévén flexibilis, mindig gumi vagy pedig műanyag. A flexo nyomtatás a nevét innen kapta: rugalmas forma felhasználásával készülő nyomtatás. Ennek az eljárásnak az egyik előnye, hogy különféle anyagokat lehet a segítségével nyomtatni. A flexo nyomtatás a magasnyomás egy fiatal, de nagyon dinamikusan fejlődő ága, ami megközelíti az ofszet, vagyis a mélynyomó technika minőségét. A flexo nyomtatást elsősorban a csomagolástechnika területén tudják nagy sikerrel felhasználni, illetve alkalmazni, a segítségével különféle csomagolóanyagokat és címkéket tudnak jó minőségben előállítani.

A flexo nyomtatáshoz felhasznált nyomóforma anyaga lehet polimer, a forma felülete reliefes, rugalmas, ami hengerre vagy hüvelyre van felragasztva. Bírja a magas példányszámmal járó megterhelést, finom vonalakat és rácssűrűséget lehet kivitelezni, gyorsan és egyszerűen lehet előállítani.

A festékek előnye, hogy vízállóak, nem árt nekik a dörzsölés, a karcolás, sterilizálhatóak és gyűrődésmentesek is.

Az iprint4you.hu weboldalon flexo nyomtatáshoz kapcsolódó minőségi szolgáltatásokat ismerhet meg. Minőségi nyomtatáshoz keressen minket, hívjon a +36 23 820 607 telefonszámon vagy írjon az iprint4you@iprint4you.hu email címre a részletekért!