RSS Feed

A függönyök szerepe otthonunkban

Szeretné még hangulatosabbá tenni lakását, netán tervezi új otthona kialakítását? A megfelelő lakástextilek kiválasztásával szépséget és nyugalmat varázsolhatunk egyszerre. A függöny több funkciót is betölt, kiválasztása sokat jelent.

A függöny elsődleges feladata, hogy megakadályozza a belátást, és visszafogja a kívülről jövő fényt. Ezeken kívül pedig dekorációként is szolgál, így érdemes gondosan kiválasztani, pontosan milyen méretben, színben, és stílusban szeretnénk az adott helyiségben függönnyel megajándékozni magunkat. Ha nagyszobáról van szó, akkor bátran alkalmazhatunk nagyobb mintákkal díszített függönyt, azonban ha kicsi a szoba, jobb ezt elkerülni. Ilyenkor célszerű apró mintákkal rendelkező, vagy anélküli függöny mellett döntenünk, mert kellemes hatást kelt. Egy rosszul megválasztott függöny ugyanúgy rombolni tudja az összhatást, mintha túldíszítünk valamit. Az ablakok lehetnek negatív befolyásoló tényezők, ha rossz a formájuk, de a függönyökkel ez is remekül korrigálható. A fényáteresztő függönyök készítését manapság olyan magas szintű technológia teszi lehetővé, amelynek köszönhetően a hagyományos mintákon felül rengeteg más, szép motívumokkal ellátott függöny közül válogathatunk. Az átlátszó, fényáteresztő függöny típusának stílusának illeszkednie kell a sötétítő függönyhöz, a bútorokhoz, és a szőnyeghez is. A sötétítő függönyöknek teljes mértékben igazodniuk kell a falak színéhez, és az egész helyiség kialakításának stílusához. A többféle anyagból kérhető sötétítő függönyök esetében fontos ügyelni a felfüggesztés módjára is. A függönyök időtállóságát sok jellemző határozza meg, mint például:

  • tisztításuk rendszeressége és módja
  • védelmük érdekében tett lépések
  • anyaguk minősége
  • használatuk során az odafigyelés mértéke

A www.drpadlo.hu oldalon található webáruházban otthonának szinte minden zugába szükséges termékeket megrendelheti. A Dr. Padló munkatársai mindent megtesznek a vásárlók elégedettsége érdekében. A függönyök, a lakástextíliához tartozó darabokon kívül rengeteg más hasznos dolgot is beszerezhet nálunk kedvező áron. Függönyei kiválasztásához online olvasható tanácsokat adunk.

Kérjen egyedi igényeinek megfelelően terméket! Ha minket választ, biztos lehet a minőségben, a magas színvonalban, és a gördülékeny szállításban! Kérdéseit felteheti a 06-20-3707067 –es telefonszámon, vagy a webaruhaz@drpadlo.hu e-mail címen!

Címkék: , , ,