RSS Feed

A gépjármű rendszeres átvizsgálásának fontosságáról

Kevés kínosabb és bosszantóbb dolog van annál, mint amikor lerobban az autónk a forgalom kellős közepén. Az ilyen és ehhez hasonló problémák elkerülése végett fontos a rendszeres és alapos gépjármű átvizsgálás.

Amikor megvásárolunk egy új autót, a költségeknek koránt sincs vége, hiszen a benzinen kívül a rendszeres gépjármű átvizsgálással is számolnunk kell. Bár ez elsőre bosszantó és talán felesleges költekezésnek érződhet, koránt sincs így. A rendszeres gépjármű átvizsgálás nem csupán a biztonságos vezetés feltétele, de jelentősen csökkentheti a kiadásainkat is. Egyrészt a meghibásodásokból és a karbantartás hiányából fakadó baleseteket megelőzhetjük a gépjármű átvizsgálásával – ami nem csupán anyagi, hanem a biztonság védelme szempontjából is fontos –másrészt az alkatrészek megfelelő karbantartásával növelhetjük azok élettartamát, és nem kell egyszerre sok pénzt kiadnunk, ha valami hirtelen elromlik.

Mit takar pontosan a gépjármű átvizsgálása? Egy alapos átvizsgálás során a szakemberek az autó minden lényeges szegletét ellenőrzik. Az olajcsere általában az egyik leggyakoribb tevékenység egy autószerviz életében, hiszen a maga motor működése függ a motorolajtól, a motor pedig a legfontosabb alkatrész autónkban. Az autógumikat sem árt ellenőrizni, megfigyelni a kopás szintjét, így nagyjából az élettartamukat is meg lehet jósolni. A hűtőfolyadék, az ablaktisztító folyadék és a fékolaj szintjét is gyakorta kell ellenőrizni. A fék rendes működése elengedhetetlen, hiszen a rossz fék számtalan súlyos baleset okozója lehet. A lista még folytatódik a többi fontos autóalkatrésszel: akkumulátor, futómű, gyújtógyertyák, ablaktörlő, klíma stb.

Gondoskodjon autója tökéletes működéséről, hozza el autószervizünkbe gépjármű átvizsgálásra! További információért látogasson el honlapunkra, a www.gokartfehervar.hu –ra és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-22-503-380-as és a +36-20-2-099-181-es telefonszámok valamelyikén!