RSS Feed

A gépjárművek legfontosabb része – Mire figyeljünk akku vásárlás esetén?

Az autók felépítését tekintve két fő kategóriába sorolhatjuk alkatrészeiket: mechanikai és elektromos. Ez utóbbi elemek működtetéséhez sokszor akkor is kell energia, ha maga az autó nincs beindítva, vagyis a motor áll. Erre szolgál az autó akkumulátor!

Az autó akkumulátor képes a villamos energiát vegyi energiává alakítani, és e formában tárolni azt. A gépjárművekben alkalmazott akkumulátorokat nevezik ólom akkumulátornak. Minden akkumulátor alapegysége az akkucella, melyben két különböző anyagú elektróda található, melyek bizonyos folyadékba merülnek. Feltöltött állapotban az elektródák között feszültség van.

Érdekesség, hogy az autó akkumulátorok felépítése már közel száz éve változatlan. A kénsav vizes oldatába merített ólom-oxid és ólom lemezek már az első autókban is megtalálhatóak voltak. A modernebb verziókban annyi a változás, hogy az akkumulátor elektrolitját szövetbe itatva tekerik a lemezek köré, így az akkusav nem folyik ki, és törött állapotban is indítóképes marad.

Az akkumulátorok felépítésükben roppant egyediek, így nem nehéz megtalálni a gépkocsink számára legmegfelelőbb konstrukciót. Azonban érdemes utánajárni, hogy mely autómárkák, melyik autó akkumulátor típust támogatják! Ezeket az információkat legtöbb esetben a kézikönyvben megtalálhatjuk. Fontos továbbá az is, ha nem vagyunk biztosak a megfelelő akkumulátor kiválasztásában, forduljunk szakértő segítséghez!

Cégünk sok éves tapasztalattal a háta mögött biztosítja az Ön számára is a legideálisabb autó akkumulátort, mely a gépkocsi típusához az optimális választás lehet! Szakembereink minden esetben állnak rendelkezésére, kínálatunkban kizárólag magas színvonalú, és megbízható forrásból származó akkumulátorokat talál!

Keresse fel honlapunkat a www.csorba-akku.hu oldalon, ahol bővebb tájékoztatást találhat szolgáltatásainkról és termékeinkről! Kérdés esetén bátran vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal elérhetőségeinken, akár telefonon, a +36/20/944-9295-ös számon, akár e-mailben, az info@csorba-akku.hu címen!