RSS Feed

A gumiabroncs cseréjének folyamata lépésről-lépésre

Bizonyos időközönként szükségessé válik, hogy lecseréljük gumiabroncsainkat autónkon. Ezt megfelelő szaktudás birtokában akár megoldhatjuk saját kezűleg is, de minden esetben érdemesebb szakemberre bízni! A folyamat bemutatásával szeretnénk érzékeltetni, a gumiabroncs cseréjének nehézségeit, és összpontosítási igényét!

Az évek múlásával autógumink megkopik, használhatatlanná válik, illetve az évszakok változásának beálltával cserére szorul, mely a következőképpen zajlik:

  • Előkészületek – Fontos, hogy autó mindenképpen vízszintes helyzetben legyen, egyes fokozatban és behúzott kézifékkel!
  • Csavarok kilazítása – Érdemes kesztyűt viselni, mely megvédi kezünket a piszoktól, karcolásoktól és sérülésektől. Egy csavarkulcs segítségével lazítsuk meg kicsit a kerék csavarjait, mindig a szemköztivel haladva, de az anyákat még ne távolítsuk el!
  • Emelés – Helyezzük az alátámasztási pont alá, mely a kézikönyvben van jelölve, és kezdjük el lassan felemelni az autót, amíg pár centire fel nem emelkednek a gumiabroncsok az aszfalttól. Fontos, hogy az emelő szilárd talajon álljon!
  • Kerék levétele – Kézi erővel, vagy kerékkulccsal csavarjuk le teljesen a csavarokat. Levéve a gumiabroncsot tegyük biztonságos helyre, hogy ne okozzon balesetet!
  • Új kerék felhelyezése – A felrakást követően csavarjuk vissza a csavarokat, de még ne erősen! Eresszük le óvatosan az autót, majd csillag alakzatban húzzuk meg jól a csavarokat!

Ha saját kezűleg végezzük a folyamatot, a cserét követően menjünk 2-3 kilométert óvatosan, majd húzzuk meg újra a csavarokat! Fontos figyelembe venni, hogy minden esetben érdemes a gumicserét követően szakembert felkeresi, és átvizsgáltatni vele az illesztéseket!

Ha szeretné profikra bízni a folyamatot, forduljon hozzánk bizalommal! Keresse fel honlapunkat a www.ar-go.hu holnapon, ahol bővebben tájékozódhat szolgáltatásainkról, illetve megtekintheti gumiabroncs kínálatunkat! Kérdés esetén állunk rendelkezésére telefonon, a +36 (1) 431-94-07-es vagy +36 (30) 300-97-44-es számon, vagy e-mailben, az argoabroncs@t-email.hu címen!