RSS Feed

A hengerfej tömítés, és amit tudni érdemes róla

A különféle járművek, legyen az motor, motorcsónak, személyautó vagy éppen teherautó mind olyan mechanikus szerkezetek, amiknek működése az alkatrészek összehangolt működésén múlik. A jármű biztonságos és megbízható üzemeléséhez szükség van arra is, hogy az alkatrészek maguk tökéletes állapotban legyenek, megfelelően karban legyenek tartva, és minőségi darabok legyenek.

A hengerfej tömítés a hengerhez tartozó fontos elem. Ennek a tömítésnek az a funkciója, hogy amennyire csak lehet, szorosan, sőt légmentesen lezárja a hengert, méghozzá felülről. Erre miért van szükség? Azért, hogy a henger képes legyen a résmentes illeszkedésre. E nélkül a résmentes illeszkedés nélkül a henger nem tudna megfelelően működni, elegendő és stabil mennyiségű energiát leadni.

Ahogyan az a tömítések esetében lenni szokott a sok és rendszeres használattól egy idő után elkophatnak. Adott mennyiségű használat után már nem zárnak, nem szigetelnek annyira jól, ezért nincs más hátra, ki kell cserélni őket. Mikor szükséges a hengerfej tömítés cseréje? Honnan tudjuk, hogy nem halogathatjuk tovább? Ennek vannak félreismerhetetlen jelei. Így például ha vizet észlelünk a motorolajban vagy éppen fordítva, olaj kerül a hűtővízbe, akkor tudni fogjuk, hogy nem zár jól többé a hengerfej tömítése. Ugyanígy árulkodó jel lehet, ha nincsen a motorban elég erő vagy egyszerűen a szokásosnál furább zajokat ad ki a kipufogó, ha azt vesszük észre, hogy a motorban nincs kompresszió és ennek következtében egyenetlenül megy. Ennek oka több minden is lehet, de általában nem tesz jót a hengerfej tömítésnek, ha a motort túlhajtjuk, és az túlmelegedik vagy egyszerűen elhasználódik.

A www.tothtomites.hu weboldalon Ön is beszerezheti a vadonatúj hengerfej tömítéseit, ráadásul nagy választékban és kedvező árakon! Kérdése van? Tegye fel az info@tothtomites.hu e-mail címen vagy pedig a 06–20/444–7030 telefonszámon! Ha minőségi hengerfej tömítésekre van szüksége, válasszon minket!