RSS Feed

A hűtveszárítók működéséről bővebben

Hűtveszárító kompresszorokkal többször is találkozhatunk a mindennapjaink során, többek között a párátlanítók is ezzel a technológiával működnek. De mit is jelent maga a hűtveszárító kifejezés és milyen elv alapján működik?

A hűtveszárítók nevében azért szerepel a hűtve szó, mert gyakorlatilag egy hűtőgépről beszélünk. A szárító kifejezés pedig annyit takar, hogy a gép párát, azaz nedvességet von ki a levegőből. Mindez úgy történik, hogy a hűtőtesten lévő ventilátor szűrőként funkcionálva beszívja a párátlanítandó levegőt. A párából a hideg hatására kicsapódik víz formájában a nedvesség, mely egy erre kialakított tartályba folyik. Amikor a tartály megtelik vízzel, a hűtveszárító gép automatikusan kikapcsol, így nem kell amiatt aggódni, hogy szétfolyna a víz a szobában. Felmerül a kérdés, hogy egy ilyen hűtveszárító használatával csökken-e a hőmérséklet a szobában. Szerencsére ilyen probléma nincs, ugyanis a szivattyúnak köszönhetően a gép ugyanannyit fűt, mint hűt.

A hűtveszárítók beszerzését érdemes megfontolnunk akkor, ha küszködünk a penésszel, ugyanis kiváló penészölő. Ezen felül értékeket őrző irattárakban, festmények tárolására kialakított helyiségekben, illetve könyvtárakban jellemző a hűtveszárítók alkalmazása. Építkezések során is használni szokták a frissen festett falak száradásának gyorsítása érdekében. Ajánlatos beszerezni az amerikai konyhás lakásokhoz, illetve irodahelyiségekhez is, de ugyanúgy hasznos berendezése minden magas nedvességtartalmú helynek az uszodától kezdve a pincéig.

Ha hűtveszárítót, vagy egyéb típusú kompresszort keres, forduljon hozzánk bizalommal! További információért látogasson el honlapunkra, a www.kompresszor-technika.hu webcímre, és tekintse meg széles választékunkat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-52-411-911, 06-52-411-540, 06-52-541-038, 06-20-519-1541, 06-20-928-2408 telefonszámok valamelyikén, illetve az info@kompresszor-technika.hu e-mail címen!