RSS Feed

A kedvencek tavaszi ápolásáról

Tavasszal nem csak az embereknek van szükségük megújulásra, hanem a házikedvenceknek is. Ilyenkor a gazdiknak nemcsak magukról kell gondoskodniuk, hanem az állataikról is, hogy ők is komfortosan érezhessék magukat, és felhőtlenül élvezhessék a jó időt.

Az első és legfontosabb a szezonális ellenőrzés. Mivel a különböző élősködők is ébredeznek, sőt, egyes helyeken már jelen vannak, fontos figyelmet fordítani a megelőzésre, ami a bolhákat vagy a kullancsokat illeti. Ezzel kapcsolatban érdemes állatorvoshoz fordulni, akivel nem csak konzultálni lehet a veszélyforrásokról, hanem tanácsokkal is ellátja a gazdit. Természetesen nem maradhat el a bolha- és kullancs-cseppek beszerzése sem; a legtöbb kutya-, vagy macskatulajdonos inkább állatorvosától vásárolja meg a védelmet biztosító cseppeket.

Ebben az időszakban a gyakorlott gazdik számára nem lehet ismeretlen a vedlés fogalma. A kutyáktól kezdve egészen a vadászgörényekig minden házi kedvenc leveti a téli bundáját, ehhez pedig szükséges, hogy az állat tulajdonosa is besegítsen. Ilyenkor folyamatosan gondoskodni kell a szőr ápolásáról, fésüléséről, ugyanis így az állat megkönnyebbül, és sokkal jobban fogja magát érezni. Természetesen ez nem csak a kedvencek miatt fontos, hanem az ember környezete miatt is, hiszen az állatszőr még a nem allergiásokból is erős irritációt válthat ki, ezt pedig érdemes megelőzni a gondos szőrápolással. Az alapos fürdetést sem szabad elhanyagolni, hiszen a tisztaság kutyának, macskának és egyéb kisállatnak egyaránt fontos!

Ha a szezonális ellenőrzéshez megbízható állatorvost keres, forduljon bizalommal a Silverbacklife Kft. kisállat rendelőjéhez! A minőségi szolgáltatást garantáljuk a gazdiknak és kedvenceiknek egyaránt, állatorvosaink pedig mindig hasznos tanácsokat adnak, így nálunk mindig hallhat új információkat is a gondos állattartásról. További információkat honlapunkon találhat, amelyet a www.longlifevet.hu címen érhet el! Kérdés, vagy bejelentkezés esetén hívjon minket telefonon, a 06-1-614-6962-es számon!