RSS Feed

A klímakarbantartás előnyeiről

A nyári hőség különösen a városban tud elviselhetetlen lenni, ezért nem véletlen, hogy egyre többen szánnak rá pénzt, és szereltetnek be klímát az otthonukba, vagy vásárolnak mobil klímát a szobába. Egy-két gombnyomás, és a helyiségben máris szétárad a kellemes hűvös.

Képzelje el, ahogy odakint tombol a nyár, a meleg megreked a belváros házai között, az aszfalt csak úgy lángol, és fölötte remeg a levegő a forróságtól. A lakás egyre csak melegszik, nő a hőmérséklet, nem segítenek az elhúzott függönyök, a zárva tartott ablakok sem. Szeretne egy kis felfrissüléshez jutni, szívesen érezné a kellemes, hűs fuvallatot a tarkóján, ahogyan a klíma szele simogatja a bőrét, hogy minden visszazökkenjen a megszokott kerékvágásba, ismét tudjon koncentrálni, a hőmérséklet pedig visszacsússzon az elviselhetetlenről a kellemesre. Odalép a klímához és bekapcsolja. Nem történik semmi. Hiába próbálkozik, a berendezés nem reagál, megadta magát.

Ha a rendszeres klímakarbantartást választja, ilyesmi nem történhet meg sem Önnel, sem pedig a klímájával. Elkerülheti a kellemetlenül tikkasztó meglepetéseket, ha gondoskodik arról, hogy a klímaberendezést legalább évente egyszer lássa egy szakember. Ilyenkor van lehetőség arra, hogy a meghibásodásoknak elébe menjen, és időben kiderüljön, ha valami javítanivaló akad a klímán. Egy esetleges klímajavítás sokkal többe kerülhet, mint egy megszokott klímakarbantartás, hiszen ha nem törődünk a berendezéssel, akkor tönkremehetnek az alkatrészek, amiket újakra kell cserélni.

A pénztárcánk, a kiegyensúlyozott lelki világunk, és a jó közérzetünk mellett az egészségünk megőrzése is fontos. Ezeket mind megtarthatjuk, ha nem hanyagoljuk el a klíma karbantartását. A koszos klímában ugyanis nagyon könnyen elszaporodnak a gombák és a baktériumok, amik a működő klímával kijutnak a levegőbe, onnan pedig a helyiségben tartózkodók tüdejébe is. Köztudott, hogy a klímabetegségek valós veszélyt jelentenek, ezért sem érdemes mellőzni a szakemberek segítségével végrehajtott klímakarbantartást!

A Profi-Karbantartó Kft. honlapján, a www.profi-karbantarto.hu-n színvonalas szolgáltatásokat vehet igénybe, és kérhet időpontot klímakarbantartáshoz is. Lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken, és ne hagyja az utolsó pillanatra az ellenőrzést! Hívjon a +36-70-329-4110-es  telefonszámon, vagy írjon a  profikarbantarto@gmail.com e-mail címre!