RSS Feed

A lapostető szigetelésének tipikus hibái

Ha bármilyen szigetelési munkáról van szó, mindig körültekintően járjunk el a munkafolyamat és az alapanyag kiválasztása során! Sajnos ez nem minden esetben valósul meg, ugyanis a lapostető szigetelése során vannak tipikus hibák, amiket tervezési, – vagy kivitelezési fázisban követnek el.

Az egyik ilyen probléma, amikor nincs meghatározva a szigetelés rögzítése. Ezt mindig pontosítani kell a kivitelező számára, hogy nehogy a lapostető szigetelése egy nagyobb szélvihar miatt sérüljön. A lapostető szigetelés előmunkálatai során hibát követ el az a kivitelező, aki nem tart helyszíni szemlét. Minden lapostetős háznak mások az adottságai, nem lehet mindegyiket egy séma alapján szigetelni. Meg kell vizsgálni a tetőszerkezet terhelhetőségét is, mert, ha jóval nehezebb szigetelőréteggel számolunk, azzal még nagyobb kárt tehetünk, és akár be is szakadhat a tető. A másik hibaforrás, a lapostető szigeteléshez kiválasztott alapanyagok minősége. Sokan nem szeretnének mélyen a pénztárcájukba nyúlni, emiatt legtöbbször az olcsóbb szigetelőanyaggal számol a kivitelező is. Csakis olyan építőanyagot vásároljunk, ami a lapostető szigeteléséhez való, ne próbálkozzunk különböző fóliák lerakásával, ugyanis azok nem erre a célra lettek kifejlesztve!

A lapostetők esetében nélkülözhetetlen, hogy lejtéskorrekció készüljön. Egy nagyobb csapadék, ha nem tud lefolyni a tetőről, abból komoly kárunk származhat, ugyanis az esővíz megáll a tető területén, és ha nem tud megfelelően távozni, akkor a szerkezet akár be is ázhat.

Lapostetők szigetelésének felújításánál előfordul, hogy elmarad a szükséges szigetelési perforáció, aminek lényege, hogy a leesett csapadék pára formájában ezeken a réseken keresztül tud távozni. Ha a kivitelező ezt kihagyja, előbb, vagy utóbb megjelennek a beázásnak a tipikus jelei, akár penész is kialakulhat.

Mindig figyeljen oda a helyes kivitelezésre, a megfelelő szakember kiválasztására! Ha lapostető szigetelésre van szüksége, keresse az Aqua-Szig Bt.-t! Szolgáltatásainkról bővebben honlapunkon a www.minosegitetoszigeteles.hu címen tájékozódhat! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-1-295-5179-es számon, vagy írjon e-mailt az aquaszig@gmail.com címre!