RSS Feed

A legfontosabb autó alkatrészek a téli időszakra

Manapság hozzávetőleg minden ötödik ember rendelkezik személygépjárművel, viszont csak kevés hányaduk az, aki valamelyest konyít az autóalkatrészek világához. Ez sok esetben hátrányt jelenthet, hiszen, ha ismerjük autónk felépítését, működését és a leggyakoribb autóalkatrész meghibásodások okát, megelőzhetjük a problémákat, vagy akár saját magunk is orvosolhatjuk azokat, egy bizonyos szintig.

Alábbi listánkban azokat a szegmenseket vesszük sorra, melyek a téli időszakban a legnagyobb valószínűséggel hibásodhatnak meg, ezért érdemes őket karbantartani, és bizonyos időközönként cserélni is!

  • Járműelektronika – Az esetek legnagyobb hányadában az autó akkumulátor a felelős a meghibásodásért, hiszen a nem megfelelő ápolás mellett könnyen meghibásodhat a hideg miatt, illetve valamely csatlakozója elmozdulhat. Emellett gyakori lehet még a generátor vagy valamelyik biztosíték meghibásodása is!
  • Önindító rendszer – Az autóalkatrészek második legnagyobb csoportja az önindítóhoz tartozik. A hirtelen hőmérsékletingadozás, a nem megfelelő ápolás, és a fagy könnyen okozhat problémát a kábeleknél és a gyertyáknál.
  • Motor – Érdekes, hogy a motor viszonylag kevesebb gondot okoz, mint az első két helyen említett autóalkatrészek, ám a motor meghibásodása súlyosabb következményeket és költségeket vonhat maga után, szóval érdemes a megfelelően ápolni! Az ékszíjakat rendszeresen ellenőrizni kell, és a megfelelő adalékanyagot alkalmazni a téli fagyok ellen!

Ezek mellett gyakori meghibásodás oka lehet az abroncs, a hűtés-fűtés rendszer, a befecskendező, az üzemanyagrendszer, és a kuplung, illetve a váltó.

Bármelyik autóalkatrész meghibásodását is észleljük, azonnal forduljunk szerelőhöz! Ha az autó nem jól kormányozható, remeg, furcsa hangot hallat, vagy nem indul be, jó eséllyel a fenti meghibásodások valamelyikével van dolgunk. Érdemes az elromlott alkatrészeket egy megbízható helyről pótolni!

Cégünk kínálatában számtalan típusú autóalkatrész megtalálható, kiváló minőségben és kedvező feltételek mellett! Látogasson el a www.autoalkatreszkozpont.hu-ra, és tekintse meg ajánlatainkat! Kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeinken, telefonon, a +36 70 3222-203-as számon, e-mailben az info@autoalkatreszkozpont.hu címen.