RSS Feed

A modern építészet szolgálatában: a speciális csőhajlítás

A modern építészet szolgálatában: a speciális csőhajlítás

Egy épület megszületése a képzeletben kezdődik. Az építészt valamilyen inspiráció éri, aminek hatására a képzeletében elkezd formát ölteni a jövőben megszülető épület. Először csak egy ötlet fogalmazódik meg a fejében, részletek körvonalazódnak, egy forma ragadja meg. Ebből aztán lassan kibontakozik a végleges terv, ami a tervezőasztalon, a tervező programokban kap formát, a tervek pedig az építkezésen mutatnak irányt a szakembereknek.

Az épületek nem csupán falakból, ablakokból és ajtókból állnak. Az épületet megannyi részlet, elem teszi egyedivé, és ad neki külön stílust. A fémek is egy épület részévé válhatnak, például csövek formájában. Az épület stílusától függ, hogy milyen elemekre, milyen formákra van szükség. A XXI. század építészetében nem ritkák a futurisztikus elemek sem. Az első látásra monumentálisnak, fantasztikusnak, nem eviláginak tűnő formákba bújtatott múzeumok, konferenciaközpontok, vagy színházak sokszor a természethez, a múlthoz nyúlnak vissza, amiket innovatív, látványos stílusban alkotnak újra. Ebben a megformálásban nyújthat segítséget a speciális csőhajlítás is.

A speciális csőhajlítás lehetővé teszi, hogy az olyan épületelemek, amik hagyományosan nem kivitelezhetőek, megvalósíthatóak legyenek. A megfelelő gépekkel és az ehhez tartozó technikával a kiválasztott anyagok könnyedén a kívánt formára alakíthatóak. A speciális csőhajlítás segítségével olyan álmok valósulhatnak meg, amik addig csak a tervezőasztalon éltek, olyan formákba hajlíthatóak a csövek, amikbe eddig nem.

A modern eszközökkel a speciális csőhajlítás könnyedén képes szinte méretbeli, formabeli korlátok nélkül alkotni. Csövek és idomok kiváló színvonalon készülhetnek, ha a technikai felszereltség és a szakmai tudás egy helyen találkoznak.

A www.stivas.hu weboldalon Ön is kapcsolatba léphet a speciális csőhajlítással kapcsolatban is kiváló szolgáltatásokat nyújtó Stivas Industrial Kft.-vel. Lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeink egyikén, hogy a speciális csőhajlítás árakról és tevékenységünkről bővebb tájékoztatást nyújthassunk! A stivas@stivas.hu e-mail címen, illetve a +36-48-477-999-es, a +36-20-462-1338-as és a +36-70-905-5890-es telefonszámokon vagyunk elérhetőek!