RSS Feed

A műanyag nyílászárók fontosságáról bővebben

Sosem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a megfelelő hőszigetelés otthonunknál! A nem megfelelő szigetelés esetén otthonunkban nagy hőveszteség figyelhető meg. A megfelelő szigetelésen múlhat a téli hidegben fűtésszámlánk költsége. Rossz hőszigetelés esetén otthonunk akár harminc százalékkal több hőt is veszíthet. Ez leginkább a falak, ablakok, ajtók, de a tető szigetelésén is múlik. Ha otthonunk nem rendelkezik ideális hőszigeteléssel a falakon vagy megfelelő nyílászárókkal, akkor télen a megtermelt hő hamarabb szökik el otthonunkból, valamint nyáron a külső meleg is hamarabb bejut szobáinkba.

A különböző területek szigetelő anyagának kiválasztása nagyon fontos lehet a későbbiekre nézve. Otthonunkból a legnagyobb részben az ajtók és ablakokon keresztül szökik a legtöbb meleg, ezért házfelújításnál vagy építésnél próbáljunk minél jobb minőségű nyílászárókat vásárolni! Nyílászárók területén is sok különbözővel találkozhatunk. A fa nyílászárók lakásunk dizájnja szempontjából talán jó választásnak tűnhetnek. Egy fából készült ajtó, ablak esetleg jobban mutathat otthonunknál, mert kialakítása többféle lehet, valamint maga az anyag is szebb megjelenést nyújthat. Viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy a fa kevésbé időtálló és több foglakozást is igényel! Az időjárási körülmények könnyen rongálhatják a fa szerkezetű ablakokat, hiszen a nyirkos, csapadékos idő káros hatással lehet magára a fára és ez által az ablakok vagy ajtók, akár eldeformálódhatnak, és vesztenek szigetelő képességükből. Továbbá a fa folyamatos ápolást igényel. Idővel a festék, lakk elöregszik és lepattog, amit a tulajdonosnak kell helyreállítani, különben sokat veszít otthona a külső megjelenéséből.

Ha megfelelő nyílászárókat szeretne, válassza a műanyag nyílászárókat! A műanyag jobban ellenáll a környezeti hatásoknak, esős időben, még hosszabb idő eltelte után se szívja meg magát az anyag, így nem kell tartanunk esetleges deformációktól, és időt állóbb fa társainál. Nem igényel folyamatos ápolást, hiszen a műanyag nem pattog le az ablak vagy ajtó külsejéről. Manapság műanyag nyílászárók terén is találkozhatunk jó megjelenésű, szép ablakokkal, így ezek is megfelelő díszei lehetnek házunknak.

Ha szeretne spórolni fűtésszámláján vagy szeretné megelőzni a nyári meleg könnyű bejutását otthonába, akkor vásároljon megfelelő nyílászárókat! Műanyag nyílászárók terén forduljon hozzánk! Húsz éves tapasztalattal a hátunk mögött, garantáljuk a tökéletes munkavégzést a nyílászárók gyártása és beszerelése során! Látogasson el honlapunkra, a www.mizsemasters.hu címre, ha szeretne további szolgáltatásaink felől érdeklődni, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a +36/30/ 743-2974 telefonszámon és mizseilajos1@gmail.com e-mail címen!