RSS Feed

A német juhászkutyák ápolásáról bővebben

Szokták mondani, hogy a kutya az ember legjobb barátja. A legtöbb családnál szinte már családtag. Nagyon sokan tartanak otthonukban valamilyenfajta kutyát, hiszen megtölti élettel a házat, remek házőrző és tökéletes társ lehet, ha egyedül van az ember. Ha jól gondoskodunk kedvencünkről, akkor maradéktalanul meghálálja, vigyáz ránk és feltétel nélkül mindig hűséges lesz hozzánk. A kutyatartásnak számos előnye van egy emberre nézve, csökkenti a magányt, biztonságérzetet nyújt, segíthet gyerekünk fejlődésében, mozgási igénye minket is arra ösztönöz, hogy kimozduljunk és tökéletes partner egy idősebb ember életében. Szinte mindenfajta kutya tartható otthon, de talán az egyik legnépszerűbb közülük a német juhászkutya.

A németjuhász az egyik legrégebbi kutyafajta Németországból, kivételesen magas értelmi képességekkel. Remek játszópajtás gyerekeknek, kedves és hűséges társa gazdájának. Nagyon sok területen alkalmazzák, akár nyomozó-, mentő-, vagy vakvezető kutyaként. Remek megjelenése, kedvessége, szelídsége és a különböző munkákhoz való hozzáállása miatt, nagy szeretetnek örvend. De ezen pozitív tulajdonságok mellett, nem szabad elfelejteni, hogy ő is megfelelő törődést és ápolást igényel. Ha jól tartjuk házi kedvencünket, ő is ennek figyelmében mutatja ki szeretetét felénk. A német juhászkutya nem igényel magas fokú ápolást, kivéve a vedlési időszakban. Vedlésnek a kutya évente kétszeri teljes szőrzet váltását nevezzük. A vedlés a kutya szőrzetének környezetéhez való alkalmazkodásának folyamata. Három fajtáját különböztetjük meg. Az első az életkorral járó vedlés, például mikor a kölyökkutyák fejlődésük során elhullajtják rövid szőrüket és a fajtájukhoz megfelelő hosszúságú bundát növesztenek. A másik vedlési fajta az időszakos vedlés tavasszal és ősszel, mikor szőrzetük az adott időjáráshoz igazodik, végül pedig a szüntelen vedlés, mely a lakásban tartott kutyáknál jellemző, akik folyamatosan hasonló hőmérsékleten élnek. A németjuhászt erős vedlés jellemzi, mert akár néhány nap alatt lecserélődik a teljes szőrzete. Ezekben az időszakokban magasabb odafigyelést igényel, de az év többi részében egy napi gyors átkeféléssel elkerülhetjük, hogy mindenhol kutyaszőrbe ütközzünk.

Mindig figyeljen oda kutyája helyes ápolására! Ha nem bír a vedlési időszakban jelentkező szőrmennyiséggel, akkor látogasson el kutyakozmetikánkba! Nálunk szakértő kezek gondoskodnak kedvence szépségéről! Látogasson el kutyakozmetikánk honlapjára, a www.tapi-kutyakozmetika.hu címre további információkért! Esetleges kérdésekkel bátran keressen minket a 06/1 – 791 2525 telefonszámon!