RSS Feed

A NYÁK tervezés folyamatának fontos döntéseiről bővebben

A NYÁK tervezés, vagyis a nyomtatott áramkör egyedi részleteinek kidolgozása egy összetett folyamat eredményeként jön létre. Természetesen nem úgy működik, hogy a szakember egy általános terv alapján elkészíti a soron következő darabot és standard paraméterekkel tervez.

A NYÁK tervezésben a megrendelőé az utolsó szó, ő is aktívan részt vesz benne, legalábbis, ami az előkészületeket és a részletek megtárgyalását illeti. Miért van erre szükség? A nyomtatott áramkör megrendelésre készül, az ügyfél elvárásai és igényei alapján. A cél az, hogy az elkészült NYÁK tökéletesen illeszkedjen új helyére és ott maradéktalanul el tudja látni a funkcióját. Tehát a NYÁK tervezés első lépései közé tartozik annak tisztázása, hogy a nyomtatott áramkörnek mi lesz pontosan a funkciója, ehhez kapcsolódóan milyen elemekből kell állnia, milyen alapanyagból kell készülnie.

A NYÁK alapanyaga lehet általánosan használt, de speciális célokhoz lehetőség van olyan alapanyagokat választani, amik speciális tulajdonságokkal bírnak. Ennek megfelelően a NYÁK alapanyaga lehet hőálló, rugalmas, az átlagosnál jobb hővezetésű vagy éppen jobb nagyfrekvenciás tulajdonságokkal bíró is. A közös cél minden NYÁK tervezésnél gyakorlatilag ugyanaz. A megrendelő olyan nyomtatott áramkör terveket szeretne, amik lehetővé teszik a költséghatékony, rövid időn belül megvalósítható, alacsony környezeti terheléssel járó gyártást és megbízható, magas színvonalú nyomtatott áramkör kivitelezését.

A nyomtatott áramkör gyártásának költségeit több tényező is meghatározza, amiket a NYÁK tervezés során részletesen meg kell említeni. A furatok száma, az anyagköltség, a környezetvédelmi költségek, a komplexitási faktor vagy a nemesfémek használata, illetve a felület kikészítés típusa is befolyásolja a végső költségeket.

A www.technologytrade.hu weboldalon megismerheti cégünk szolgáltatásait, és akár ajánlatot is kérhet NYÁK tervezésére! Forduljon hozzánk bizalommal, ha ügyfélközpontú szolgáltatást szeretne igénybe venni! Kapcsolatba léphet velünk elérhetőségeink bármelyikén, a +36 -30-829-0467-es telefonszámon vagy a jozsef.kovacs@technologytrade.hu e-mail címen!