RSS Feed

A piercing kezelése – Figyeljünk a körültekintő ápolásra!

A testékszerek népszerűsége töretlen, sokan előszeretettel viselnek piercinget testük különböző pontjain. Ha még nem rendelkezünk testékszerrel, de szeretnénk csináltatni, vagy éppen túl vagyunk már ezen a műveleten, érdemes pár tanácsot megfogadni ahhoz, hogy a gyógyulási időszakot könnyen átvészeljük.

Ha még keressük a megfelelő személyt, aki a testékszert behelyezi nekünk, akkor mindenképp olyan szakembert találjunk, aki ténylegesen érti a szakmáját, és jó pár év tapasztalattal rendelkezik! Sose érjük be kevesebbel, vizsgáljuk meg a szalont, ahova menni szeretnénk, mindenképp ellenőrizzük a higiéniás feltételeket! A testékszer behelyezés során tulajdonképpen egy seb keletkezik testünkön, ehhez pedig megfelelő eszközök, környezet szükséges a későbbi, problémamentes gyógyuláshoz.

A behelyezésre váró piercing anyaga orvosi fémből legyen! Ez a kritérium leginkább akkor fontos, ha friss szúrásról beszélünk, ha más összetételű ékszerrel próbálkozunk attól a szúrt bőrfelület nehezebben gyógyul, vagy irritációt okozhat. Ha már túl vagyunk a piercing szúrásán, a seb finom tisztításához fülpálcikát használjunk! Praktikus, mert bármilyen kis helyet könnyedén megtisztíthatunk vele. A fertőtlenítőszer milyenségéről, használatáról kérdezzük meg a piercert, hogy Ő mit ajánl, és ehhez alkalmazkodjunk! A gyógyulási időszakban jobb, ha gyors zuhanyzással pótoljuk a kádban ücsörgést, az ázás egyáltalán nem tesz jót egy köldökpiercing esetében, így uszodába, különböző fürdőhelyekre se menjünk, mert a felázáson kívül fertőzésveszélynek vagyunk kitéve!

Az első időszakban előfordulhat kisebb váladékozás, vérzés, ettől nem kell megijednünk, ez természetes! Állandó fertőtlenítés, ápolás mellett körülbelül egy hónap a gyógyulási idő. Óvatosan bánjunk az öltözködéssel, és olyan más tevékenységekkel, ahol esélyes, hogy valamibe beleakadhat a testékszer!

Ha fontolgatja, hogy valamelyik testrészét piercinggel díszíti, de még nem találta meg a megfelelő testékszert, akkor piercing webáruházunkban biztos megleli a tökéletes darabot! Kínálatunkat honlapunkon a www.piercingrendelés.hu címen érheti el, kérdés esetén küldjön nekünk üzenetet weblapunkon keresztül, vagy hívjon minket telefonon, a 06-70-600-0999-es számon!