RSS Feed

A redőnyök meghibásodásának okai – Legyen tisztába a problémákkal és azok javítási költségeivel!

Különböző berendezések, eszközök vásárlása során az elsődleges szempontunk az, hogy hosszú távú befektetésként tekinthessünk az adott termékre, legfőképp akkor, ha megvételéhez mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Sajnos hiába a minőség, minden árunak vannak tipikus meghibásodásai, így a redőnyöknek is. Ismerjük fel ezeket a problémákat időben, és mérjük fel reálisan a javíttatás költségeit!

Az egyik tipikus probléma a gurtniszakadás. Fogyóalkatrész, a rendszeres használat és a gurtni anyagának elöregedése okozza a szakadást. Egy redőny gurtni élettartama átlagosan 8-10 év, ez idő alatt veszít rugalmasságából, anyaga foszlásnak indul. A gurtni kicserélése lehet egyszerű, vagy bonyolult műveletű, ezt a redőny típusa határozza meg, de ez nem befolyásolja a javítás összegét, pár ezer forintos költséggel kell számolnunk ebben az esetben. Ha a redőnyt leengedtük, és nem tudjuk felhúzni, a gurtni- vagy redőnytárcsa környékén kell keresni a hiba forrását. Mindegyik redőny esetében előfordulhat, hogy a gurtni a tárcsa mellé tekeredik leengedéskor, amikor pedig szeretnénk felhúzni, azt már nem tudjuk megtenni, mert beragad a szerkezet. A meghibásodás oka lehet egy rossz alkatrész, vagy gurtnicsavarodás. Előfordul, hogy a gurtni és a felhúzó szerkezet működik, akkor a tengely és a tárcsa közti kapcsolatban van a hiba. Ezekre a problémákra egyszerű a megoldás, de mivel összetettebb szerelést igényel, mint a gurtnicsere, ezért feltétlenül kérje szakember segítségét!

Általánosságban elmondható a redőnyjavításról, hogy alapvetően csak akkor kell jelentősebb összeggel számolnunk, ha az adott szakember javítási szolgáltatása drágább, mint az átlagé. Mindig tájékozódjunk, érdeklődjünk az árakról, és a kellemetlen meglepetések elkerülése végett még időben kérdezzük meg a szerelőt a felmerülő költségekről!

Ha redőny alkatrészekre van szüksége a javíttatáshoz, a Fény Őr Kft. kínálatában meglelheti! Termékeinket honlapunkon a www.redonydiszkont.hu címen elérheti!  Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-20-366-6151-es számon vagy írjon e-mailt az info@redonydiszkont.hu címre!