RSS Feed

A rozsdamentes fémszerkezetekről bővebben

A fémszerkezetek sok mindenhez kiváló alapként szolgálnak, jól lehet őket kombinálni is, nem mindegy azonban, hogy a fém milyen tulajdonságokkal rendelkezik! A magas minőség megkívánja azt is, hogy a fémszerkezet rozsdamentes legyen. Ez a tulajdonság sokkal sokoldalúbbá teszi ezt az alapanyagot és gondoskodik arról, hogy szinte minden környezetben fel lehessen használni az ebből elkészült fémszerkezetet.

A korrózió is többféle lehet, így például pontkorrózió, réskorrózió, kristályközi korrózió, korróziós repedés. Ahhoz, hogy ezek kialakulását megelőzhessük, fontos olyan fémet választani, ami fel van vértezve ellenük! Az acél ma már nem csak tiszta formájában használatos, hanem olyan anyagokkal is ötvözik, mint a króm, a nikkel vagy a mangán. Ötvözőelemek bevonásával az acél tulajdonságait meg lehet változtatni, ezek közé tartozik a korrózióállóság is, de ugyanígy a szilárdság, a hőszilárdság, a hőállóság, az éltartósság, kopásállóság vagy a vegyállóság is.

A rozsdamentes fémszerkezetek gyártása igen sok lehetőséget tartogat magában, hiszen ennek köszönhetően a szerkezetek széleskörűen felhasználhatóak az építőipar, a vegyipar, az élelmiszeripar, a háztartási gép gyártás vagy a gépipar területén is!

A rozsdamentes acélokra jellemző, hogy legalább 12 tömegszázalékban tartalmaznak krómot és karbontartalmuk kisebb, mint 1,2 %. A fémek felületén olyan passzív réteget hoznak létre, amitől az ellenálló lesz a korrózióval szemben. Ez a fém oxid-hidrát réteg nehezen átjárható és hosszú ideig kitart, éppen ezért eredményesebben használható fel, mint a kezeletlen acélok.

Cégünk, a MAD-Werk Kft. weboldalán olyan, egyedi igények szerint kialakított rozsdamentes fémszerkezetek gyártásával kapcsolatban informálódhat, amik ilyen, kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek! Látogasson el honlapunkra, a www.mad-werk.eu webcímre, és ismerje meg tevékenységünk részleteit! Ha kérdése vagy észrevétele lenne szolgáltatásaink kapcsán, keressen minket bizalommal a mad-werk@t-online.hu e-mail címen, illetve a 06-22-565-400-as telefonszámon, szakértő munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!