RSS Feed

A sokoldalú kontaktspray

A különféle munkafelületek, eszközök, tárgyak tisztántartása, felületkezelése fontos feltétele annak, hogy megőrizzék állapotukat, minőségüket. A por, a nedvesség mind negatív hatással van az olyan anyagokra, mint például a fémek. Karbantartáshoz, szereléshez jól jönnek olyan termékek, amiknek a használatával védőbevonatot tudunk létrehozni a kijelölt felületen. Kontaktspray használatával ezt könnyedén meg tudjuk valósítani! De mire jó pontosan a kontaktspray és milyen fajtái léteznek? A kontaktspray bizonyos fajtái alkalmasak tisztításra, vannak olyanok, amelyek védőbevonatot képeznek, de olyanok is, amik rozsdát oldanak, vagy kenőanyagot tartalmaznak!

A közös mindegyikben, hogy flakonos kiszerelésben kaphatóak, spray formában, és szórással lehet tartalmukat a kijelölt felületre juttatni. Az, hogy melyik és milyen kontaktspray felel meg leginkább a céljainknak, függ attól, hogy mit, és miért akarjuk az adott felületet befújni vele. Ugyanaz a kontaktspray nem megfelelő elektromos készülékek oxidmentesítésére és mechanikai alkatrészek zsírmentesítésére is! Ugyanakkor létezik olyan spray, amivel egyszerre tudunk igény szerint kenni vagy tisztítani, de elektromos készülékekhez már nem használható!

A tisztításra használható kontaktspray kíméletesen távolítja el a port, a szennyeződéseket, miközben nem tesz kárt a felületben, annak anyagában. A nehezen elérhető helyeket is tisztára fújhatjuk vele. A kontaktspray-t ott ajánlott használni, ahol csak száraz tisztítás lehetséges, és nincs mód folyadék használatára!

A forrasztás utáni felületek esetében több funkciót is képes ellátni a kontaktspray. Egyrészt természetesen tisztít, de ezen kívül jó alapot ad a később felvitt védőrétegek számára is, szigetelési ellenállást szolgáltat, valamint a hibák lokalizálásában is segít.

Az www.elgelectronic.hu honlapon nem csupán minőségi kontaktspray-ket talál forrasztáshoz és egyéb felhasználásra, de további hasznos információkat is megtudhat ezekkel a termékekkel kapcsolatban! Szeretne többet megtudni a részletekről, vagy kérdése van a kiválasztott termékkel kapcsolatban? Keressen minket megadott elérhetőségeinken, a +36-1-789-0111-es telefonszámon, vagy az info@elgelectronic.hu e-mail címen!