RSS Feed

A spiráltömítésekről szakszerűen

Különböző építkezések és felújítások során, illetve a legtöbb gépezetben rengeteg területen használnak tömítéseket. A tömítések azt a célt szolgálják, hogy két egymással érintkező elemben folyó anyagok, mint a víz vagy a gáz, szivárgás nélkül haladhassanak. Rossz tömítés esetén, az adott szivárgás teljesítmény vesztéshez vezethet, de egyes esetekben életünket is veszélyeztetheti, például gázszivárgásnál. Több fajtája is létezik, amelyek felhasználási terület függvényében eltérhetnek egymástól, mind anyagban, mind formában.

Az egyik gyakori tömítés a spiráltömítés. A spiráltömítések fémből és egy bizonyos töltőanyagból készülnek. A tömítést alkotó fémgyűrű tartja a töltőanyagot, így biztosítva az állókészséget. A spiráltömítések megerősíthetők további külső fémgyűrűvel vagy egy belső biztosító gyűrűvel. Ezen tömítéseknek mindig érintkezniük kell a peremmel és nem lóghatnak az adott csőbe. Több előnnyel is rendelkeznek. Tökéletesen használhatók magas nyomás mellet, szerkezetéből kifolyólag, nyomásingadozásnál is tartós marad, korrodálódás és eldeformálódás esetén is, továbbá beszerelése egyszerű és gyors. A fémgyűrűkön kívül felhasznált tömítőanyag lehet akár flexibilis grafit, kerámia, csillám, PTFE vagy E-PTFE. Alakjuk és szerkezetük eltérhet. Különböző kivitelben készülnek, hogy még a legigényesebb felhasználási területeknek is megfeleljenek. Általában kör alakúak, de léteznek ovális, négyszög és gömbölyített élű spiráltömítések is. Használhatóak akár csővezetékeknél, bojlereknél, hőcserélőknél, nyomástartályoknál és még egyéb területen is.

Fontos, hogy a spiráltömítések jó minőségű anyagból készüljenek, hogy elkerüljük az idő előtti elhasználódást, és az esetleges szivárgásokat! Ha tömítésekre van szüksége, forduljon mindig a legmegfelelőbb gyártóhoz vagy forgalmazóhoz! Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha szeretne magas színvonalú tömítéseket vásárolni! Több mint harminc éves pályafutással a hátunk mögött garantálhatjuk, hogy nálunk megtalálja az Önnek megfelelő tömítést! Látogasson el honlapunkra, a www.tothtomites.hu címre további információkért! Esetleges kérdésekkel kapcsolatban hívjon minket a 06 – 20 / 444 – 7030 telefonszámon vagy írjon az info@tothtomites.hu e-mail címen!