RSS Feed

A tél beköszöntése előtt vigye el műszaki átvizsgálásra autóját!

Napról-napra egyre hidegebb lesz, és még mielőtt végleg beköszöntene a fagy, érdemes elvinni autónkat egy szervizbe műszaki átvizsgálásra. A téli hideg kifejezetten megviselheti az autót, így az esetleges lappangó problémák ebben az évszakban már komoly veszélyt jelenthetnek. Az autó meghibásodása sosem jön jókor, de a tél a lehető legrosszabb időpont, ám szerencsére a váratlan problémákat megelőzhetjük a szezon előtti műszaki átvizsgálással.

A téli szezon előtti műszaki átvizsgálás több részből áll. Az egyik legfontosabb ellenőrizendő alkatrész az akkumulátor. A hideg idő az akkumulátor legnagyobb ellensége, ezért érdemes megvizsgálni, hogy megfelelő állapotban van-e a téli hónapok átvészeléséhez. Értelemszerűen a fagyálló folyadék ellenőrzése szintén fontos a műszaki átvizsgálás során, hiszen nem szeretnénk, hogy váratlanul megfagyjon a motorhűtő folyadék. Mivel az esős-havas téli időjárásban gyakran szükségünk lesz ablaktisztító folyadékra, ezt is érdemes ellenőriztetnünk, mielőtt elfogy. Ugyanígy a világítás ellenőrzése is része a műszaki átvizsgálásnak, hiszen borús és sötét időjárási körülmények között is szeretnénk biztonságosan vezetni.

A műszaki átvizsgálás legfontosabb eleme a futómű állítása. Ha rosszul van beállítva a futómű, akkor nem csak a vezetés válik kényelmetlenné és veszélyessé, de a gumijaink is idő előtt fognak elkopni és tönkremenni. Mivel lassan elérkezik az idő a nyári gumi leváltására, a téli gumi felhelyezése és a futómű állítása ideálisan egybeköthető a műszaki átvizsgálás során.

Szeretné megbízható helyre vinni autóját műszaki átvizsgálásra? Forduljon bizalommal cégünkhöz, az AR-GO Abroncs Bt.-hez! Autószervizünkben vállaljuk az autó teljes körű műszaki átvizsgálását, a futómű beállítását és a téli gumi felszerelését is! További információért látogasson el honlapunkra, a www.ar-go.hu webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-1-431-94-07-es vagy a +36-30-300-97-44-es telefonszámon, illetve az argoabroncs@t-email.hu e-mail címen!