RSS Feed

A téli horgászat rejtelmei

A kellemes nyári hónapok múltával beköszönt a hűvösebb idő, azonban azok számára, akik ilyenkor is elhivatottak kedvenc időtöltésük, azaz a horgászat iránt, a téli hónapok sem jelenthetnek akadályt, hogy néhány kellemes órát töltsenek a vízparton, a zsákmányra várva. A téli horgászat során érdemes alaposan felkészülni több szempontból, hiszen az időjárási tényezőkkel szemben is érdemes megfelelő módon védekezni, továbbá a természet és az állatvilág sajátos igényeit és viselkedését is tanácsos tanulmányozni, mielőtt kipróbálnánk a hobbitevékenység vagy sport téli változatát.

Mit érdemes tudni a téli horgászatról?

A téli horgászatra való felkészülés során érdemes átfogóan tanulmányozni a sikeresen használható horgászati módszereket és felszereléseket, a vizeket feltérképezni, valamint tájékozódni bizonyos szabályokról és előírásokról, melyek következtében garantálható a sikerélmény.

  • Milyen halra horgásszunk télen: Télen a keszegezés igen elterjedt, hiszen a ragadozóhalakra tilalmi időszak vonatkozik a tél egyes részében, ezért erről mindig érdemes előre tájékozódni, azonban amennyiben engedélyezett a süllőzés vagy csukára való horgászat, remek kikapcsolódás lehet az évnek ebben a szakaszában is.
  • Milyen felszerelést használjunk: A könnyű szerelékes horgászat sok esetben praktikusnak bizonyul télen, valamint a hal fajtának megfelelő csalit alkalmazzunk.
  • Hol érdemes horgászni télen: Olyan beemelő helyeket vagy kifolyásokat ajánlott keresni, ahol a melegebb vízhőmérsékletnek köszönhetően megállnak a halak, továbbá folyami horgászat esetében a csónakból való horgászat is igen népszerű télen is.
  • Egyéb fontos tudnivalók: Gondoskodjunk meleg ruházatról, csúszásmenetes cipőről, jégre lépést kerüljük, különösen a folyóvizek esetében, továbbá ajánlott társaságban horgászni az esetlegesen előforduló balesetek megelőzése érdekében.

Minőségi horgászfelszerelések széles választéka!

A horgaszklub.eu weboldal széles választékkal várja a horgászokat, hiszen nálunk mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő klasszikus vagy modern felszereléseket a téli horgászathoz. Látogasson el a www.horgaszklub.eu weboldalunkra és válogasson kedvére minőségi horgászfelszereléseink és kellékeink között, valamint bővebb tájékoztatásért és információkért keressen minket bizalommal nyitvatartási időben, 08-16 óra között, a 0630/ 589-4106-os telefonszámon, valamint az info@horgaszklub.eu e-mail címen!