RSS Feed

Alakítsa át a lapostetőt terasszá!

Főként a szocializmusban terjedtek el a lapostetővel rendelkező házak. Ezek általában panelek, de ezen kívül rengeteg létesítményt – iskolákat, irodákat, hivatalokat, stb. – építettek ebben az időszakban. Nem ritkák a családi házak, és a lapostetős villák sem.

Ekkor még kevésbé volt divat a tetőt terasszá alakítani, ám egyre többen cselekszenek így. Az alapötlet az volt, hogy ha van egy teljesen sík alapunk, miért ne használhatnánk fel? Építsük át terasszá! Kivitelezhető, kevés időt és kevés pénzt vesz igénybe. Amikor elhatározzuk, hogy mi is ki szeretnénk használni tetőnk adottságait, először mindenképp ellenőrizzük, vagy ellenőriztessük le a lapostető szigetelését! Ez fontos a tető alatt lévő szobák, illetve a tetőn történő átalakítások miatt egyaránt.

Ha a szigetelés rendben van, akkor is érdemes további tetőszigetelést csináltatni, hiszen immár sokkal jobban igénybe lesz véve a tető. Ha már rendelkezünk tetőszigeteléssel, jöhet a lapostető javítása. Általában az évek múlásával, vagy a kevésbé precíz munkával a tetőnk megrepedhet, megsérülhet az éghajlat szeszélyeitől. Mindenképpen fontos, hogy maximálisan biztonságosan lehessen használni az új tetőteraszunkat, tehát lapostetőnk javítása elengedhetetlen lépés.

Kész a szigetelés és a javítás! A következő lépés már élvezetesebb és időigényesebb, hiszen meg kell terveznünk a terasz kinézetét. Le legyen-e burkolva, ha igen, mivel legyen? Milyen anyagból szeretnénk a tetőburkolatot, és hogyan nézzen ki a korlát? Merthogy bizony a korlát biztonsági okok miatt nem elhanyagolható. Végezetül felszerelhetjük az újonnan kapott teraszunkat világítással, é jöhetnek is az apró részletek! Válasszunk kerti ülőgarnitúrát, vagy napágyat, de egy kávézóasztal is hasznos tud lenni. Vásároljunk kisebb-nagyobb virágokat, dekoráljuk teraszunkat ízlésünk szerint, és máris kaptunk egy vadonatúj helyiséget a házban!

Látható, hogy mennyire egyszerű és takarékos megoldás, hogy egy nagyszerű terasszal gazdagodjon a ház! Mi pedig a kivitelezést könnyítjük meg! Segítünk a tervezésben, a megvalósítást pedig bízza csak ránk, Ön pedig dőljön hátra, és élvezze ki az új teraszát! Kérjen tőlünk árajánlatot e-mailben: aquaszig@gmail.com, vagy hívjon minket kérdésével telefonon a +36 20 934 1490-es mobilszámunkon! Bővebb információkért tekintse meg weboldalunkat: www.minosegitetoszigeteles.hu!