RSS Feed

Amit az autókárpit tisztításról tudni kell

Amikor az autónk tisztítására kerül a sor, sokszor csak a külsőre figyelünk, és nem jutunk tovább egy egyszerű autómosónál. Bár a sárnak és az egyéb szennyeződéseknek leginkább az autó külseje van kitéve, azért az autó belső tisztítása is fontos.

Sokszor bele sem gondolunk, hogy az autónk kárpitjában többet ülhetünk, mint az otthoni kanapén. Rendszeresen használjuk, ráadásul utcai ruhában ülünk bele, főleg a mostani téli, latyakos időszakban. Akik olyan jellegű fizikai munkát végeznek ahol ennek fennáll a kockázata, hamar tapasztalni fogják a kárpit koszolódását. De akármennyire is ügyelünk a saját ruházatunk tisztaságra, elkerülhetetlen, hogy időnként indokolt legyen az autókárpit tisztítása. Persze mindez előnyökkel is jár, hiszen higiénikussá varázsolhatjuk autónk belső terét.

Az idővel felgyülemlett szennyeződéseket nem egyszerű eltávolítani, van egy két házi praktika, amellyel tudunk javítani a helyzeten. Mivel az autókozmetikák is általában gőzt használnak az autókárpit tisztításhoz, egy gőzölős vasaló és egy hosszabbító segítség lehet a kárpit gőzöléséhez. Ezután vízzel hígítsuk fel a boltban is kapható háztartási kárpittisztítót, majd ruhával dörzsöljük bele az autókárpit teljes felületébe. Az autókárpit tisztítást végezhetjük úgy is, hogy a kárpitot rajta hagyjuk az ülésen, de le is vehetjük arról. Utóbbi megoldást akkor érdemes választani, ha a szennyeződés olyan fokú, hogy gépi mosásra van szükséges a kárpitnak. Bár lehetőségünk van a kisebb szennyeződésektől otthon is megszabadulni, a minőségi tisztításért érdemes autómosóhoz, vagy autókozmetikához fordulni!

Minőségi autókárpit tisztításért forduljon hozzánk bizalommal, és garantáltan nem fog csalódni! Tudjon meg többet autókozmetikánkról a www.dhm.hu webcímen, ahol további szolgáltatásainkat is megtekintheti! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-22-379-775 és a +36-20-9292-432 telefonszámok valamelyikén, illetve a dhmautomoso@t-online.hu e-mail címen!