RSS Feed

Az akkumulátorok leggyakoribb hibái és megoldásuk

A jármű tulajdonosok számára a gépezet rendszeres karbantartása és szervizelése elengedhetetlen, legyen szó magáncélú használatról vagy munkaeszközről, hiszen a mindennapok során a közlekedésbiztonság szempontjából meghatározó a jármű állapota. A rendszeres használat és a külső behatások következtében egyes alkatrészek elromolhatnak, meghibásodhatnak, amelyek nem csupán veszélyesek, de igen költségesek is lehetnek, például a jármű akkumulátorának esetében.

Gyakori akkumulátor hibák és a megoldás

Az akkumulátorok esetében, mint más egyéb alkatrészeknél általában, élettartam szempontjából döntő lehet a rendszeres állapotfelmérés és karbantartás, valamint a meghibásodások megelőzése, azonban amennyiben bekövetkezett a probléma, fontos, hogy kizárólag szakember szolgáltatásait vegyük igénybe.

A járművek akkumulátorainál gyakran előforduló problémák, hibajelenségek:

  • Az idő múlásával a jó minőségű, márkás akkumulátorok is elöregednek, ezért időről-időre szükséges kicserélni őket.
  • Amennyiben ritkán használjuk járművünket, valamint szezonálisan van igénybe véve (például motorkerékpárok, amelyeket télen nem használunk), érdemes ellenőrizni a töltöttségi szintet, továbbá gondoskodni az optimális állapot fenntartásáról.
  • Gyakori hibajelenség lehet a zárlat.
  • A töltőrendszer nem megfelelő üzemelése is sűrűn fordul elő.
  • Az akkumulátor élettartamát és hibáit jelentősen befolyásolják a különféle fogyasztók (például álló fűtés, riasztó berendezés, stb.), ezért érdemes a megfelelő méretű akkumulátorról gondoskodni. Manapság a gyártók széles kínálattal állnak az érdeklődők rendelkezésére, legyen szó prémium kategóriás vagy alapfelszereltséggel rendelkező járművekről.
  • Működésben felejtett fogyasztók, amelyek lemeríthetik az akkumulátort.

Kiemelten fontos, hogy laikusként soha ne álljunk neki az akkumulátor és egyéb alkatrészek szerelésének, hiszen veszélyes lehet, valamint befolyásolhatja a jármű biztonságos működését és a közlekedést!

Válassza a profikat!

A Csorba-Akku Kft. sok éves tapasztalattal és számos elégedett partnerrel a háta mögött mindenre kiterjedő széles szolgáltatási rendszert kínál, legyen szó állapotfelmérésről, karbantartásról vagy szerelésről. Szolgáltatásainkkal kapcsolatos információkért tekintse meg a www.csorba-akku.hu weboldalunkat, valamint bővebb tájékoztatásért keressen minket bizalommal a 06/1 379-3142-es, és 06/20 944-9295-ös telefonszámon, valamint az info@csorba-akku.hu e-mail címen és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!