RSS Feed

Az antikváriumok világa – a használt könyvek rejtett értékeiről

Ahogyan a divat és a vásárlás szerelmesei soha nem hagynának ki egy ígéretesnek tűnő second-hand, vagy vintage boltot, úgy egy vérbeli könyvrajongó sem menne el egy antikvárium mellett betérés nélkül. A használt tárgyaknak, így a használt könyveknek is megvan a maguk szépsége. Miért érdemes rendszeresen antikváriumba látogatni, és nem csak könyvesboltokban vásárolni vadonatúj könyveket?

A használt könyvek már nem csak könyvek, sokkal többek annál, hiszen mindegyiknek külön karaktere, szinte saját személyisége van. Külön kis titkok lengik őket körül, mert egy régi könyv már számos könyvespolcot megjárt, kézről-kézre adták, és mindenki máshogy viszonyult hozzá. Egy használt könyvön felfedezhetőek azok jelek, amik megkülönböztetik az egyik példányt a másiktól. Jelölések, aláhúzások tarkítják, szamárfülek, behajtások teszik egyedivé a könyvet. Megtudhatunk belőle sok mindent, csak figyelmesen kell olvasni, nyitott szemmel lapozni, és elég kíváncsinak lenni ahhoz, hogy kívül-belül megismerjük.

A régi könyvek között igazi ritkaságokra is lelhetünk, ezért egy antikváriumban tett kirándulás valóságos kincskereső kaland is, ahol váratlan meglepetéseket találhatunk. Egy dedikált példány, egy első kiadás, egy szépen illusztrált kötet, egy igazi ritkaság, amit addig senki nem vett észre; szerencse, kitartás és érzék is kell ahhoz, hogy egy antikváriumban kincsre leljünk. Van úgy, hogy semmi érdekesen nem akad meg a szemünk, semmit nem látunk meg, de máskor diadalittasan távozunk a táskánkban egy értékes használt könyvvel!

A www.muzeumantikvarium.hu weboldalon minden régi könyvért lelkesedő könyvrajongó végig nézheti antikváriumunk kínálatát online is, és szemezgethet kedvenceiből! Nem találja, amit keres, vagy szeretne érdeklődni új könyveinkről? Csupán annyit kell tennie, hogy ír nekünk az info@muzeumantikvarium.hu e-mail címre, de fel is hívhat minket a +36-1-317-50-23-as telefonszámon! Várjuk a régi könyvek rajongóinak megkeresését!