RSS Feed

Az autó akkumulátorok működése

Az autó akkumulátorok működése

Az autók akkumulátorai egytől-egyig kénsavat tartalmazó ólomakkumulátorok. Három aktív anyag alkotja a savas ólomakkumulátor működését:

  • A fém ólom (Pb), amely működéskor a negatív elektród, ólomrácsra rákent szivacsos fém ólomlemez formájában.
  • Az ólomdioxid (PbO2), amely üzemeléskor a pozitív elektród, villamosan vezető ólomrácsra rákent szivacsos lemez formájában.
  • Az ún. elektrolitként is szolgáló kénsav (H2SO4), mely a lemezeket körbeveszi és azok pórusait is kitölti.

Minden autó akkumulátor alapegysége az akkumulátorcella, melyben két eltérő anyagú elektróda meghatározott összetételű folyadékba süllyed. Feltöltött állapotban az elektródák között villamos feszültség van.

Az akkumulátorok struktúrája hozzávetőleg száz éve változatlan. A kénsav vizes oldatába merülő ólom és ólom-oxid lemezek már az első autókban is megtalálhatóak voltak. A koncepció mára annyit változott, hogy a legmodernebb autó akkumulátorok elektrolitját szövetbe itatva csavarják a lemezekre, így nem képes kifolyni a savas anyag, és még a törött akku is indításképes lehet.

Az autó akkumulátorok esetében különösen fontos, hogy milyen környezetből kerül a felhasználóhoz. A biztonságos működés érdekében kizárólag minőségi és megbízható forrásból érdemes vásárolni.

Mi, a Csorba-Akku Kft.-nél különös figyelmet fordítunk autó akkumulátoraink színvonalára. Cégünk elve, hogy azonnali segítséget biztosítson probléma esetén, így akku segély szolgáltatásunk keretében éjjel-nappal állunk ügyfeleink rendelkezésére. Házhozszállítással és professzionális beszereléssel tesszük még kényelmesebbé megrendelőink helyzetét.

Ha Önnek is autó akkumulátorra van szüksége, és megbízható segítséget keres, látogasson el honlapunkra, a www.csorba-akku.hu oldalra! Kérdés és probléma esetén forduljon szakértő munkatársainkhoz elérhetőségeink egyikén, ahol készséggel állunk rendelkezésére; telefonon, a (+36 1) 379-3142-es vagy a (+36 20) 944-9295-ös számon, illetve e-mailben, az info@csorba-akku.hu címen!