RSS Feed

Az ideális garázskapu kiválasztása

Egy garázskapu megvásárlása több évre szól, így tartsuk szem előtt annak kialakítását és minőségét! A helyes döntés érdekében legyünk tisztában a kínálattal, ezt vessük össze igényeinkkel, majd különböző szempontokat figyelembe véve válasszuk ki az ideális terméket!

A garázskapukat legegyszerűbben nyitásuk technikája alapján lehet megkülönböztetni, ezért két csoportra bonthatjuk a típusokat, billenő – és szekcionált kapura. Utóbbi több, vízszintesen helyezkedő lamellákból épül fel, amik nyitáskor a garázs falára csúsznak oldalra, vagy a mennyezet alá, felfelé. A szekcionált kapunak a legnagyobb előnye a helytakarékosság. A billenő kapu nyitáskor billenő mozdulattal emelkedik a magasba, ez a típusú modell jóval költséghatékonyabb megoldás, de záráskor és nyitáskor elegendő helyet kell biztosítanunk a garázskapu óriási táblájának.

Biztonság mindenekelőtt! Otthonunk legnagyobb nyílászárója a garázskapu, így ez terület a legveszélyesebb az illetéktelenek behatolási lehetőségének szempontjából. Törekedjünk arra, hogy a garázskapu megfelelő védelmi- és biztonsági funkciókkal rendelkezzen, ellenkező esetben a betörőknek csak egy mozdulat, és a kapu máris nyitva áll! A garázskapu ára függ a méretétől és anyagától. Értelemszerűen egy masszív, strapabíróbb modellért mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, de ez hosszú távú befektetés, később nem kell fizetni a javításért, mert éveken át megőrzi állapotát! Abban az esetben is jelentős költséggel kell számolnunk, ha nem szabvány méretet vásárolunk, hanem egyedi igény szerint gyártatjuk le a kaput.

Vegyük figyelembe a használat intenzitását is! Ipari – és otthoni környezetbe teljesen eltérő teljesítményű, minőségű garázskapura van szükség! Egy ipari területen a kapu sokkal többet mozog, mint lakossági környezetben.

Ha garázskapura van szüksége, a tervezéshez, kivitelezéshez csakis szakértő segítségét kérje! A Roló 2000 Kft. munkatársai az Ön rendelkezésére állnak! Termékeink megtekintéséhez keresse fel honlapunkat, a www.rolodiszkont.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-20-540-1313-as számon, vagy írjon e-mailt az info@rolodiszkont.hu címre!