RSS Feed

Az örök kérdés: Épített vagy komplett számítógép?

Az egyre modernebb játékok, és a videotechnika fejlődése szinte évről évre megkívánja az erősebb hardvereket, gondolva itt a RAM–unk bővítésére, vagy egy erősebb videokártyára, de ha éppen szükségünk van rá, egy processzor csere is sokat dobhat gépünk teljesítményén. Számos okunk lehet ugyebár a fejlesztésre, de ha egy új gépet szeretnénk inkább, akkor két lehetőség közül választhatunk, az egyik, ha saját magunk rakjuk össze új számítógépünket, a másik, hogy kompletten vásárolunk egy épített gépet. Minkét megoldás mellett szólnak érvek és ellenérvek, ezeket fogjuk most sorra venni.

Épített számítógép: Az ilyen gépek általában egy fix konfigurációval rendelkeznek, persze elvárásainktól függően olcsóbb és kifejezetten drágább, de nagy teljesítményű darabokat is találhatunk. Ennek a megoldásnak a legnagyobb előnye az egyszerűség, hiszen csak kivesszük a gépet a dobozból, rákötjük a perifériáinkat és már használhatjuk is. Ellenben valamivel költségesebb így számítógépet vásárolni.

Számítógép építés: Ebben az esetben magunk válogatjuk össze a hardvereket, tehát az alaplapot, a processzort, a videokártyát, és mi is rakjuk mindezt össze ugyebár. Ez a megoldás a hozzáértőbbeknek ajánlott, viszont így lehetőségünk van minden terméket pontosan a saját igényeink szerint összeválogatni, ami ugyan az épített gépek sajátja is lehet, de így mindenképp olcsóbban jövünk ki. Persze itt az operációs rendszer telepítés, a driverek letöltése is a mi vállunkat nyomja, de vannak felhasználók, akik egyszerűen élvezik maguk összerakni a számítógépüket.

Bármelyik megoldást is választja, nálunk mindenképpen jól jár, hiszen komplett gépeket és különböző hardvereket is hatalmas kínálatból és verhetetlen áron vásárolhat meg tőlünk! Ha további információkra kíváncsi, látogasson el weboldalunkra, a www.pcland.hu–ra!

Ha kérdései merültek fel termékeinkkel vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor keressen fel minket a 06-21/381 39 80 telefonszámon, illetve az info@pcland.hu e-mail címen!