RSS Feed

Célszerű-e télen műanyag nyílászáróra váltani?

Nézzük meg egy kicsit közelebbről a nyílászárók funkcióit! Az ajtó a ház, a lakás egyik központi része, hiszen ezen keresztül jutunk be otthonunkba, és válik az priváttá. Az ajtó feladata többek között meggátolni a számunkra ismeretlen, vagy kellemetlen személyek belépését az életterünkbe. Az ablak elsődleges funkciója a fény beengedése és a tájékozódási lehetőség. Mindkét nyílászáró akkor működik jól, ha megfelelő a szigetelése és korszerű.

A műanyag nyílászáró minden kritériumnak megfelel, a fával szemben rengeteg előnnyel rendelkezik:

  • Egyszerű a tisztítása
  • Tartós
  • Kedvező áron lehet hozzájutni
  • Különböző mintázatú nyílászárók közül válogathatunk
  • Jól szigetel
  • Tökéletesen zár

Ezek olyan tulajdonságok, amiket mindenképpen érdemes figyelembe venni, főleg télen, amikor a huzat és a nyílászárók szigetelésének elavultsága miatt az egekbe szökik a gázszámla. Olykor a kilincs is beragad, fityeg, a hideg miatt kellemetlen az érintése. A mindennapos pára, köd, eső és hó csak fokozza ezeket a romlásokat. A hőmérséklet ingadozás, mely manapság egyre jellemzőbb télen is, sajnos kikezdi a fából készült ablakokat és ajtókat. Nehéz takarítani, beleakad a rongy a szálkákba, egyre több és nagyobb a rés a fal, illetve a nyílászáró között. Ilyenkor kell átgondolni, érdemes-e műanyag nyílászáróra váltani, akár télen is?

A válasz igen, hiszen az összes eddigi problémára megoldást nyújt. A tévhitekkel szemben nem igaz, hogy a mínuszok, a hűvös éghajlat miatt a szigetelés, a PUR hab nem köt meg rendesen, nem lesz kielégítő a tömítése. A profi szakemberek olyan habot használnak, mely alacsonyabb hőmérsékleten is rögzít. Attól sem kell félni, hogy kihűl a lakás, hiszen a munkálatok alatt legfeljebb egy jó nagy szellőztetés erejéig marad nyílászáró nélkül otthonunk.

Hogy könnyebbé tegye életét és ne pulóverben vészelje át otthon a telet, cégünk megoldást nyújt problémájára műanyag nyílászárók széles választékával. Legyen az ablak, ajtó, garázskapu, vagy árnyékolás, mindent megtalál honlapunkon, a www.akciosablak.hu weboldalon! Bármikor szívesen fogadjuk hívását a +3670-360-6168-as telefonszámon, de e-mailben is készséggel válaszolunk kérdéseire az info@akciosablak.hu címen keresztül. Keressen fel minket bátran, és válasszon műanyag nyílászárót télen is!