RSS Feed

Család és gyerek kérdés

Család gyerekEgy férfi életében, csak úgy, mint egy nő életében – talán nem pontosan akkora, de majdnem – nagy lépés/döntés/történés egy gyerek születése és a családalapítás. Sokszor és egyre többe esetben a család gyerek kérdés a férfiak rémálma.

Család gyerek, ház, autó – sokszor ez a legényélet illetve a függetlenség végét szimbolizálja sok férfitársam számára. Nem lesz ideje hobbijára, munka után nem tud majd azzal foglalkozni és a munkája már nem csak saját maga boldogulása miatt lesz kötelező, de már mások miatt is, hogy meg tudjanak élni. A ház körüli munkák is kötelező jelleggel bírnak majd és még sok más, ami elköteleződést jelent.

Család gyerek

Igen, a kulcsszó a család gyerek probléma kapcsán az elköteleződés. Felelősnek lenni, felelősséget vállalni másért. Mi férfiak köztudottan későn érő típusok vagyunk és ezért az elköteleződésre is később érünk meg, mint a nők. Ha még nem érzünk indíttatást a család gyerek vállalás kérdésében, ne adjuk be úgymond a derekunkat unszolásra, mert senkinek sem jó, ha aztán a család kettészakad különböző okokból kifolyólag.

Nálunk is eljön az ideje a család gyerek témának, csak kicsit később. Mi is szeretnénk gyerekeket, családot, házat, kutyát, autót és így tovább, csak nem szabad erőltetni. Ajánlom férfitársaimnak, hogy ha mégis eljutnak a családalapításhoz, gondolkodjanak el, hogy tényleg készen állnak-e már a felelősségvállalásra, elköteleződésre, egy életre, mert ez komoly döntés.

Címkék: , , , , ,