RSS Feed

Csiszolástechnikai tudnivalók: A fapadló csiszolása

A csiszolás nem egy kitanulhatatlan tevékenység, a megfelelő csiszolószerszámmal, csiszolóanyagokkal, és egyéb csiszolástechnikai eszközökkel felszerelkezve bárki vállalkozhat rá, persze rengeteg tudnivalót kell fejben tartanunk, mielőtt csiszolásra adnánk a fejünket.

A fából készült parketta kifejezetten esztétikus, és természetes hatást ad a padlónak, azonban rendszeres karbantartást igényel. A parkettának is megvan a megfelelő csiszolástechnikája, amivel nem árt tisztában lennünk, mielőtt nekikezdenénk a munkálatoknak.

Először is elő kell készítenünk a helyiséget a csiszoláshoz. Készüljünk a hatalmas porra, amivel a csiszolás jár, vegyünk fel védőszemüveget és valamilyen védőruházatot, továbbá térdvédőt is érdemes lehet beszereznünk. Nyissuk ki az ablakokat a szellőzés érdekében, és ragasszuk le az ajtó réseit, hogy a por ne szállingózzon át a többi helyiségbe. Meg kell vizsgálnunk a padlót, ha nagyjából sima felülete van, akkor nem kell durva csiszolószalagot használnunk, azonban ha nem egyenletes a felület, akkor először is egyenletessé kell csiszolnunk.

Amikor a csiszolószerszámmal elkezdjük csiszolni a talajt, figyeljünk arra, hogy egy irányba haladjunk a géppel. A legszerencsésebb ha diagonális alakzatban megyünk végig a padlón a csiszolószerszámmal. A sarkokhoz külön csiszolószerszámot érdemes használni a teljesen sima felület elérése érdekében. Miután végeztünk a csiszolással, a felgyülemlett port és törmeléket porszívóval szívjuk fel, majd nedves szivaccsal törölgessük fel az egész felületet. Ha esetleg találunk olyan padlórészt, ami nem egyenletes, azt egyszerű csiszolószalaggal ki tudjuk javítani.

Fapadló csiszolásához csiszolószerszámra van szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal! Látogasson el honlapunkra, a www.fk-technika.hu webcímre, és tekintse meg csiszolástechnikai eszközeink széles választékát! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-30-990-7356-os telefonszámon, illetve az fktechnika@gmail.com e-mail címen!