RSS Feed

Dohányzó asztal

Dohányzó asztalA dohányzó aszal a lakás egy fontos alkotóelemem lehet. Köré gyűlnek az emberek, központi helyet foglal el, összehozza a barátokat, ismerősöket egy helyre. Egy kellemes kávé elfogyasztása is sokkal élvezetesebb egy stílusos dohányzó asztal mellett.

A modern bútorkészítés sem ismer ma már határokat és sokszor a funkciót szem elől tévesztve alkotnak extrémebbnél extrémebb bútorokat. A dohányzó asztaloknál sincs ez másképp, viszont azért természetesen még mindig találhatunk olyan egyedi dohányzóasztalokat, melyek azért még legfőbb rendeltetésüknek is eleget tesznek, vagyis asztalok.

De mi is az a dohányzóasztal? Megtévesztő neve miatt fontos tisztázni, hogy nem csak arra való, hogy a hamutartót tároljuk rajta. A dohányzó asztal egy viszonylag alacsonyabb asztalfajta, mely sokszor széles és hosszabb. Alacsony, átlagosan körülbelül 40 cm és 50 cm között változik a magassága. Alakja nagyon változó, valamint, hogy milyen anyagból készült. Tulajdonképpen itt jön a szabadság a bútorok terén, bármilyen alakú és anyagból készülhet.

Dohányzó asztalFérfitársaimnak például sokaknak tetszenek az olyan egyedi dohányzó asztalok, melyek például egy csinos kis felni felhasználásával készültek. Ilyet forgalomban is lehet kapni, de akár – ha pénztárcánk ezt nem engedi meg – mi magunk is összerakhatunk egyet. Természetesen kell hozzá felni, valamint méretre levágatott üveglap. Ha szeretnénk, rögzíthetjük is a felnihez az üveget, de ha nem, az sem baj, úgy úgyis könnyebben mozgatható.

 

 

 

Címkék: , , ,