RSS Feed

Egy relaxációs technika, amivel a stresszoldás egyedül is megvalósítható: autogén tréning

A stressz komoly problémát jelent a modern világban, hiszen a jelenkor embere számára ez az egyik fő egészségromboló tényező. A stressz jelen van mindenki életében, sokféle forrása lehet a párkapcsolatok problémáitól kezdve a munkahelyi kihívásokig. Minden formája káros hatással van rövid és hosszú távon is a fizikai és lelki egészségre. Sok betegség a stressz hatására alakul ki, ezen kívül pedig pszichoszomatikus tüneteket is okoz. Rövid távon szorongással, alvászavarral, az életminőség romlásával jár együtt.

A stressz kezelésére számos módszer létezik, közéjük tartozik az autogén tréning is. Ez egy relaxációs technika, amit akár önállóan is tud alkalmazni bárki. Természetesen a technika megismeréséhez és alapos begyakorlásához szükség van szakember útmutatására is, aki pontosan ismeri és gyakorolja is az autogén tréninget.

Az autogén tréning begyakorlását követően bárhol, bármilyen stresszes helyzetben segítségül lehet hívni ezt a technikát, ími hatékonyan visszabillenti a lelki egyensúlyt, anélkül, hogy gyógyszerekhez, illetve egyéb eszközökhöz kellene folyamodni.

Az autogén tréning orvosilag megalapozott öngyógyító technika, ami ellazítja az autonóm idegrendszert. Az autogén tréning lényege, hogy az ember tulajdonképpen önszuggesztióval juttatja magát nyugodt, relaxált állapotba. Ehhez elég kényelmesen elhelyezkedni egy csendes helyen és a megfelelő mondatokat ismételni a kívánt hatás eléréséig. A relaxáció során az izmok ellazulnak, a test megnyugszik, a szívverés lassul, a légzés normalizálódik. Ha a test nyugodt, akkor az agy is azt az üzenetet kapja, hogy minden rendben van.

A www.pszicho-menta.hu webcímen a Pszicho-Menta Humán Szolgáltató Betéti Társaság weblapja nyílik meg. A személyes találkozóra, illetve kezelésre Budapesten és Dorogon egyaránt van lehetőség. Keressen fel bizalommal, ha szeretné megtanulni az autogén tréning használatát és egy jobb életminőséget elérni a stressz hatékony kezelésének segítségével! Bővebb tájékoztatásért forduljon bátran hozzám a +06-30-291-7318-as telefonszámon vagy a solyomttamas@yahoo.com e-mail címen!