RSS Feed

Élő csalival, szúnyoglárvával a sikeres fogásért

Kedvelt időtöltése a horgászat? Netán már sportként űzi ezt a nagyszerű kikapcsolódást is jelentő tevékenységet? Mindenki számára pozitív élmény, ha a lehető legtöbb hal akad a horogra. Ennek érdekében többféle módszert, csalit alkalmazhatunk, amelyek közül egyik legeredményesebb a szúnyoglárva által történik. Elengedhetetlen a kiváló horgász kellékek használata, ami a szúnyoglárva esetében leginkább a vékony horgot jelenti.

Nem szabad félvállról venni a minőségi etetőanyag beszerzését. Legfőképp tavasszal szükséges erre igazán figyelni, amikor még hideg a víz, és a halak étvágya nem olyan nagy, de a későbbi időszakban is a minőség jobban számít a mennyiségnél.

A csalizásra jó megoldást jelent a szúnyoglárva felhasználása. Több ember úgy gondolja, hogy nehezen beszerezhető, és csak a módosabbak tehetik meg, hogy ilyen csalit használjanak. Ez azonban nem igaz, hiszen egyre elterjedtebb, és könnyen beszerezhető. Számos vizünkben megtalálható az árvaszúnyog lárvája, ami a halak kedvelt csemegéje. Vannak olyan időszakok, amikor nagy előnyét élvezhetjük, ha szúnyoglárvákkal csalogatjuk a halakat. Ilyenkor bármit is vetünk be, nem vezet olyan mértékű eredményre, mint amikor szúnyoglárvát alkalmazunk. A horogra való feltűzésük odafigyelést igényel. Nem szabad durva horogra tenni, csakis vékonyra tűzve lesz hatékony. A szúnyoglárvát a feje felől kell átszúrni egy ponton, és akár többet is elhelyezhetünk a horogra egymás után. Az első próbáknál lehet, hogy nem lesz könnyű, de minél gyakrabban próbáljuk meg, annál gyorsabban fog sikerülni. A hatékonyságát úgy tudjuk növelni, ha nem csak a horogra, hanem az etetőanyagba is keverünk belőlük. Ebben az esetben viszont fontos, hogy annyit tegyünk bele, amennyit épp fel is használunk, mert romlik a minőségük. Érdemes néha más csalira váltani, és úgy várni a halakat, főként mikor észrevesszük, hogy csak kisebbeket fogunk.

A www.horgaszklub.eu weboldalon nagyon sok érdekességet olvashat még a csalizással kapcsolatban. A rengeteg friss híren, újdonságon kívül nálunk beszerezheti a horgászathoz nélkülözhetetlen kellékeket. Internetes oldalunkon széles választékban kínálunk többek között botokat, bottartókat, orsókat, ládákat, és kiváló, vékony, hosszú szárú horgokat is, amik nagyszerűek az előzőekben említett szúnyoglárvákkal történő horgászathoz.

Próbálja ki a szúnyoglárvával való csalizást, hiszen ezzel a módszerrel, és minőségi eszközök segítségével igazán eredményes lehet a horgászat!

Ha kérdése adódik, írjon részünkre az info@horgaszklub.eu címre, vagy regisztráljon a www.horgaszklub.eu honlapunkon, és ossza meg velünk véleményét!

Címkék: , ,