RSS Feed

Előzze meg a betegségeket rendszeres klímatisztítással!

Manapság egy forró nyári nap kibírhatatlan klímaberendezés nélkül! Egy jól felszerelt irodában, üzletben, családi házban vagy autóban is megtalálható egy, vagy több megbízható klímaberendezés, aminek segítségével ideális hőmérsékletet tudunk teremteni, vagy ha úgy hozza az időjárás, fűthetünk is. A klímaberendezést azonban nem használhatjuk felelőtlenül, ha ugyanis elhanyagoljuk, akkor annak viselnünk kell a következményeit, amit az egészségünk fog megsínyleni. Hogy ez ne következhessen be, nem szabad megfeledkezni a klímakarbantartásról! Mi történik, ha mégis megtesszük? Íme, néhány elrettentő példa:

Ha kihagyjuk az időszakos klímakarbantartást, és a készülék szűrőrendszere nem tiszta, akkor a baktériumok, a por, a vírusok a klíma zárt rendszerében maradnak, illetve elszaporodnak. Ennek eredménye lehet a legionella vagy légiós betegség, melynek a tünetei hasonlatosak az influenzához, de akár 10 napig is lappanghatnak! Láz, fejfájás, köhögés, izomfájdalom lehet a betegség velejárója, és súlyos esetben a kórokozók a szervezet egyéb részein is gyulladásokat okozhatnak.

Gyakori a gombafertőzés is, ami az alsó légutakat betegíti meg és jellemzően a legyengült szervezetet támadja. Ha a gomba tovább terjed, az agyhártyagyulladást is okozhat, vagy a szívet és a vesét is megbetegítheti!

Jó tudni, de talán többen is tapasztalták már, hogy a légkondicionáló a megfelelő klímakarbantartás mellett is tud problémát okozni, főleg akkor, ha nem állítjuk be rendesen. A hirtelen hőmérséklet-változás, a melegből a hidegbe érkezés stresszhatásnak teszi ki a szervezetet. Náthát, fülgyulladást okozhat, kiszárítja a szemet, az orr nyálkahártyáját, ami jó táptalaj a vírusok számára. A kinti és a benti hőmérséklet között maximum 8 Celsius fok eltérés legyen, a készüléket pedig alacsony fordulatszámon működtessük!

Cégünk, a Textra Kereskedelmi És Szolgáltató Kft. honlapján, a www.textra.hu webcímen a klímakarbantartással kapcsolatos szolgáltatásokat is igénybe veheti, illetve érdeklődhet termékeinkről, szerviz szolgáltatásunkról is a textra@textra.hu e-mail címen, valamint a 06-1-260-2535-ös telefonszámon! Keressen minket bizalommal!