RSS Feed

Élvezze a természetet kajakkal!

A ma használatos kajak kialakulása az inuit népcsoporthoz köthető. Az inuitoknak egy olyan vízi járművet kellett megalkotniuk, melynek segítségével gyorsan és könnyen fordulhattak.

A mai, modern kajakok – elődeikkel szemben – már nem fából, hanem műanyagból, üvegszálból, szénszálból készülnek, biztonságosak és könnyedén hordozhatóak, használhatóak.

A kajakokat könnyű evezni, kialakításuknak köszönhetően rendkívül fordulékonyak, keskeny formájuk pedig lehetővé teszi a gyors siklást a vízen. Azok a kajakok, melyeket kormánylapáttal szereltek fel, szeles idő esetén, nagy sodrású, örvényes vizeken is könnyen tartják az irányt. A kajakokat két oldalról kell evezni, a duplavégű evezők használata, a helyes, megfelelő kétoldali evezés technikájának elsajátítása ugyan nem kevés időt és energiát igényel, de mindenképpen megéri. A kajakozás olyan sport, amely felbecsülhetetlen élményekkel gazdagíthatja az embert, nem beszélve arról, hogy a helyes evezés kiegyensúlyozottságot biztosít, és egyenletesen terheli, erősíti izmainkat.

Általában a modern kajakokban lehetőség nyílik a ruhák és a felszerelés légmentesen zárt rekeszeiben való tárolására, így attól sem kell félni, hogy esős, viharos időben értékeink eláznak, tönkremennek. Ahhoz, hogy elkerüljük a baleseteket, természetesen nagy odafigyelésre, koncentrációra van szükségünk. A kajakozást sajátítsuk el oktató segítségével, és csakis megbízható kajakkal induljunk útnak!

Kajakkal felfedezni a természetet csodálatos élmény, akár egy barátunkkal, akár egyedül is. Ezzel a sporteszközzel olyan helyekre is könnyedén eljuthatunk, ahol emberek szinte soha nem járnak, így testközelből élvezhetjük az érintetlen természet által elénk táruló mesés látványt, miközben a sport segít egészségünk megőrzésében, jó erőnlétünk fenntartásában.

Szeretne olcsón, megbízható minőségű kajakot vásárolni? Látogasson el weboldalunkra, a www.calasport.hu oldalra, és tekintse meg webáruházunk széles kínálatát! Ha minőségi kajakot keres, mégpedig jutányos áron, akkor ne habozzon! Kérdéseivel bátran keressen minket a +3620/ 327 2020-as vagy a +3620/ 912 3705-ös telefonszámokon, illetve írjon e-mailt a calasport@gmail.com címre!