RSS Feed

Érdekességek a focimezek történetéből

Manapság a focisták elképzelhetetlenek egy komoly mérkőzésen focimez nélkül. Kereskedések, milliós üzletek épülnek ezekre a sportruházati termékekre, azonban ez nem mindig volt így. Régen a követelmények teljesen mások voltak a ruházattal kapcsolatban: a futball kezdeti időszakában, az 1800-as években csak az volt a fontos, hogy a csapatok olyan dresszt viseljenek, amivel jól láthatóan megkülönböztethetik egymást a játék közben, így ők és a nézők is könnyedén tudják követni a meccset. Mivel ezek a dresszek egy idő után rendkívül kényelmetlenek voltak, muszáj volt más megoldás után kutatniuk a játékosoknak. Egy új, pólószerű ruhadarab kezdett teret hódítani a huszadik században, azonban ezek nem igazán hasonlítottak még a mai focimezekre.

Hosszú éveken át nem igazán volt változás a ruházattal kapcsolatban, egészen az 1960-as évekig kellett várni arra, hogy megjelenjenek azok a focimezek, amik már hasonlítottak valamennyire a mostanság kapható darabokhoz. Már megjelent a műszál az anyagban és a sportszergyártók márkajelzése is fel lett tüntetve a felsőrészeken. Ezután elkezdtek fokozatosan fejlődni, korszerűsödni a focimezek, a 20. század utolsó évtizedeiben viszont jóval harsányabb, meghökkentőbb minták, különleges megoldások jelentek meg. Csak az elmúlt pár évben kezdtek ismét letisztulni a focimezek, és a korábbi bő pólófazon egyre elkezdett összemenni, és mostanság már elérhetők kifejezetten testhezálló focimezek is. A mai focimezeknél inkább a funkció kerül előtérbe, hogy a játékos kényelmesen érezhesse magát a pályán. Jól szellőznek, megfelelően elvezetik a testről a nedvességet.

Ha Önnek színvonalas focimezre lenne szüksége, fedezze fel cégünk, a Sportvilág Hungary Kft. választékát! Kínálatunkban többféle focimez közül is válogathat, amelyek megbízhatóak és kényelmesek, így a pályán százszázalékot tud majd nyújtani. A focimez kínálatot webshopunkon találja, amit a www.sportvilag.addel.hu címen ér el. Amennyiben kérdése lenne a focimezekkel kapcsolatban, írjon e-mailt a sportvilag@sportvilag.com címre, vagy keressen minket telefonon a 06-1-427-0297-es számon!