RSS Feed

Érdekességek az asztali teniszről

Legyen szó fiatalokról vagy idősekről, házibuliról vagy osztálykirándulásról, a pingpong asztal láttán mindenki azonnal kedvet kap ahhoz, hogy játsszon egy jó kis asztali tenisz meccset. A pingpong az a sport, amit mindenki szeret, és amihez sokan értenek is. Remek időtöltés a barátokkal körbeállni a pingpong asztalt, és részt venni egy könnyed sportversenyen. Ám hiába népszerű a pingpong, a sportág történelmét mégis kevesen ismerik.

A pingpong történelme Angliában kezdődött, és egészen 1880-ig nyúlik vissza. A játéktervezők egyfajta házon belül is játszható teniszt szerettek volna létrehozni. A játék több elnevezésen is működött az évek során, 1920-ban védették le a tulajdonosok a „pingpong” nevet, és ekkor született meg a hivatalos „asztali tenisz” elnevezés is.

Bár a pingpong asztalnál hirtelen mindenki a szabályok szakértőjévé válik, az asztali tenisznek meghatározott szabályai vannak, melyeket 1926-ban fektettek le. Ennek köszönhetően a pingpong olimpiai és paralimpiai sportág is. A nemzetközi versenyben egyértelműen a kínaiak vezetnek, 98 világbajnokságot nyertek az eddig megrendezett 119-ből.

Ez talán nem olyan meglepő érdekesség: a pingpong a legnépszerűbb beltéri sport a világon. Ennek több oka is van, például az, hogy kortól és fizikai adottságoktól függetlenül mindenki tud remekelni a pingpong asztalnál. Attól függetlenül, hogy alapvetően beltéri sport, szabadban játszva is népszerű, rengeteg pingpong asztalt találhatunk a parkokban, vagy akár az iskolák udvarán is.

Pingpong rajongó? Szeretne egy saját pingpong asztalt, hogy bármikor játszhasson egy meccset, amikor kedve tartja? A Sportvilág webáruházában pingpong asztalt, adogatógépet és minden egyéb kiegészítőt megtalál, ami egy asztali tenisz meccshez szükséges lehet! Látogasson el www.sportvilag.addel.hu weboldalunkra, és ha kérdése van, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-1/427-0297-es, 06-70/415-5164-es telefonszámokon, illetve a sportvilag@sportvilag.com e-mail címen! Nálunk megtalál mindent, ami sport!