RSS Feed

Ezekre a juttatásokra jogosult, ha Ausztriában dolgozik

Ausztria kifejezetten népszerű célpontnak bizonyul, ha külföldi munkavállalásról van szó. Nem véletlen, hiszen a mellettünk lévő országban összehasonlíthatatlanul magasabbak a bérek, mint hazánkban, ezért is növekszik egyre az Ausztriában dolgozó magyarok száma.

Ha úgy döntünk, hogy szerencsét próbálunk Ausztriában, fontos tisztában lennünk az ausztriai adózással és az igényelhető juttatásokkal, hiszen a pénzügyek megfelelő kezelése elengedhetetlen a külföldi megélhetéshez. Gyermekes családoknak az egyik legfontosabb ilyen jellegű feladat az osztrák családi pótlék igénylése. A családi pótlékra elsősorban a gyermekkel egy háztartásban élő anya jogosult, bizonyos helyzetekben lemondhat erről az apa javára. A juttatás alapjáraton a gyermek 19 éves, hallgatói jogviszony esetén 24 éves koráig jár. Ugyanígy osztrák GYES-t is lehet igényelni, itt már teljesen szabadon választott, hogy az apa vagy az anya igényeli, de jövedelemkorlátozás miatt érdemes az alacsonyabb jövedelmű szülőnek kérnie a támogatást. Fontos, hogy a kizárólag egy, a legkisebb gyermekre vonatkozó GYES igénylésének feltétele az, hogy a családi pótlékra jogosultak legyünk.

Lehetőségünk van utazási költség visszaigénylésére is, illetve kis és nagy ingázó átalányt is igénybe vehetünk, attól függően, hogy van-e lehetőségünk tömegközlekedéssel megközelíteni munkahelyünket, vagy sem. Ausztriai adóvisszatérítésre is van lehetőségünk, ehhez azonban tisztában kell lenni a korlátlan és a korlátozott adókötelesség fogalmával, illetve az ausztriai adóbevallás helyes kitöltésének és leadásának módjával.

A juttatások igénylése közben könnyedén el lehet veszni a jogszabályok és a papírformák erdejében, ezért ha szakszerű ügyintézésre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal! Legyen szó az ausztriai adózásról vagy az ausztriai szociális juttatások igényléséről, mi állunk rendelkezésére. További információért látogasson el honlapunkra, a www.infoausztria.com webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-70-5221-999-es telefonszámon, illetve az info@infoausztria.com e-mail címen!