RSS Feed

Ezekre a kiegészítőkre lesz szüksége a makettkészítéshez

A makettkészítés kifejezetten népszerű hobbinak számít, és ez nem véletlen. Azoknak, akik szeretik a precíz munkát, a lehető legjobb kikapcsolódás a makettek készítése. Egyszerűen, saját otthonunkban kivitelezhető tevékenység, mely segít elengedni a mindennapi rohanást és stresszt. Ráadásul nem csak a munkafolyamat ideje alatt élvezetes, a maketteket elkészülésük után közszemlére tehetjük otthonunk polcain, és minden nap gyönyörködhetünk bennük.

Mielőtt nekiállnánk makettet készíteni, érdemes tisztában lennünk azzal, hogy milyen makett kiegészítőkre lesz szükségünk a tökéletes végeredményhez.

  • Kezdjük mindennek az alapjával, a makett ragasztóval. A maketteket nem lehet egyszerű bolti ragasztóval megragasztani, ezért mindenképp be kell szereznünk egy speciális, kifejezetten ezt a célt szolgáló ragasztót. A makett ragasztók közül találhatunk olyat, melyek hosszú, vékony adagolófejjel rendelkeznek, így könnyebbé teszik a ragasztó precíz felhelyezését.
  • Másik fontos makett kiegészítők az ecsetek, melyekből érdemes egy egész készletet beszerezni, hiszen egy makett lefestéséhez többféle méretű és formájú ecsetre lesz szükségünk.
  • A festék tartósításához mindenképp szerezzünk be lakkot: választhatunk a matt és a fényes kivitelek között.
  • A festés megkönnyítéséhez érdemes maszkolószalagot vásárolnunk, mellyel leragaszthatjuk az éppen festeni nem kívánt területet, így biztos nem csúszunk át a vonalon.
  • A makett kiegészítők vásárlásakor ne feledkezzünk meg a hasznos szerszámokról se: fogók, pengék, csipeszek, csiszolópapírok, vágólapok, stb.

Érdemes minőségi makett kiegészítőkkel felszerelkezve nekiállni a makettkészítésnek, hogy biztosan elégedettek legyünk az eredménnyel. A felsorolt kiegészítőket, és még emellett számtalan makettépítéshez szükséges kelléket megtalál webáruházunkban, a www.makettek.hu webcímen! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-20-970-3837-es telefonszámon, illetve az info@sziklafonix.hu e-mail címen!