RSS Feed

Ezért fordítson figyelmet az akkumulátorok környezettudatos elszállítására

Az akkumulátoroknak is megvan a saját meghatározott élettartamuk, bizonyos idő elteltével már nem tudunk mást tenni, mint megszabadulni tőlük. Ám ez nem olyan egyszerű, mint az átlagos hulladékok esetében, ugyanis az elhasználódott akkumulátort nem dobhatjuk bele a kukába. Ennek oka, hogy az akkumulátor veszélyes hulladéknak minősül, tehát a megfelelő elszállítása szabályokhoz kötött.

A tönkrement akkumulátor azért minősül veszélyes hulladéknak, mert ólmot és savat tartalmaz. Mivel ezek az anyagok károsítják a környezetet, a tönkrement akkumulátorokat tilos csak úgy eldobni, külön eljárást igényelnek. Ne becsüljük le a sav és az ólom környezetszennyező tulajdonságait, előbbi az ivóvizeket mérgezi, és károsítja a bőrt, utóbbi pedig a szervezetbe jutva fejti ki hatását, ólommérgezést okozva. Attól még, hogy az elhasználódott akkumulátor veszélyes hulladéknak minősül, nem feltétlenül kell rá újra fel nem hasznosítható szemétként gondolnunk. Megfelelő eljárás során a tönkrement akkumulátor részeit újra tudják hasznosítani, ezzel is óvva a környezetünket.

Ha elhasználódik, tönkremegy az akkumulátorunk, az első lépés az, hogy gondosan elzárva tároljuk addig, amíg nem tudjuk elvinni egy kijelölt átvevőhelyre. Nem csak azért fontos a tönkrement akkumulátorok újrahasznosítása, mert a sav és az ólom mérgező, hanem azért is, mert utóbbi anyag igen értékes, ezért nem érdemes pazarolni. Az akkumulátorok környezettudatos újrahasznosításának során a szakemberek a bennük található ólmot és egyéb anyagokat teszik ismét felhasználhatóvá. A Föld nyersanyag készlete folyamatosan csökken, ezért is olyan fontos az értékes fémek újrahasznosítása.

Tönkrement a régi akkumulátora és újat vásárolna? Forduljon hozzánk bizalommal! További információért látogasson el honlapunkra, a www.csorba-akku.hu webcímre, és tekintse meg akkumulátoraink széles választékát! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36/1/379-3142-es és a +36/20/944-9295-ös telefonszámok valamelyikén, illetve az info@csorba-akku.hu e-mail címen!