RSS Feed

Férfi nevek

Férfi nevekA nevünk sokat elárul rólunk. Mondják ezt egyesek. Persze vannak, akik nem hisznek az ilyesmiben, de azért meglesik titkon, hogy mit jelent a nevük. Ha szüleink úgy adtak nekünk nevet, hogy nem tudták az mit jelent, de nagyobbakként megnéztük ezt, és ha ez valamilyen jó, okos, ügyes, de mindenképp pozitív dolog, akkor igen büszkék voltunk rá.

Leendő gyerekünknek ezért érdemes megnézni, hogy milyen férfi nevek közül választhatunk, feltéve persze, ha fiú lesz. Ő is, majd ha nagyobb lesz és megnézni, majd ő is büszke lesz rá és majd megpróbál nevéhez hűen élni.

A nevek listáját végignézve nagyon sok helyről származnak neveink. Vannak magyar eredetűek is természetesen, de sok köztük a görög, germán, héber, török, latin, arab, iráni, angol, orosz, kelta, ír-gall, svéd, gót, dán, szláv, asszír-babilóniai, arámi, bolgár-kabar, francia származású férfi nevek is és még sorolhatnám.

Férfi nevekMilyen érdekes, hogy a férfi nevek hogyan árulkodnak a magyarság történelméről, hogy milyen népekkel hozott össze a sors, míg idáig eljutottunk. A nevek származási helyeinek száma napjainkban viszont nem hogy csökken, vagy állandó, hanem egyre több nevet anyakönyveznek ma már, melyek akár mediterrán helyekről is származhatnak, vagy amiket a szülők találtak ki.

Sok gyermeknek olyan egyedi neve van, főleg napjainkban, melyek nagyon tetszett a szüleiknek, de amelyikkel valójában nem biztos, hogy boldogulni fognak tudni nagyobb korukban. Persze, lehet, hogy igen, hogy büszke lesz egyedi nevére, és majd különlegesnek fogja érezni magát, de ez hátrány is lehet és sok csúfolódás kiváltó oka.

Címkék: , , , , , ,