RSS Feed

Férfiak kontra ékszerek

Férfiak kontra ékszerek

Míg a nők esetében egyértelmű az ékszerek viselése, addig a férfiak nincsenek könnyű helyzetben.  Mit, mikor és hol hordjanak? Hordjanak-e egyáltalán? Ehhez persze hozzátartozik, hogy mit tekintünk ékszernek!

A nyaklánc tökéletes választás, hiszen bármikor lehet hordani. Elegánsabb benyomást kelt a nemesfémből, könnyedebb stílust pedig a bőrből készült. Előnye, hogy akkor is lehet hordani, ha a munkahely vagy főnök nem tolerálja, esetleg egy komoly üzleti tárgyalás során is, hiszen könnyedén elrejthető az ing alatt. Az arany vagy ezüstlánc elővillanása csak akkor megengedett, ha azt a felső ruhadarab szabása is engedélyezi. Ing vagy póló fölé lógatni szigorúan tilos!

A gyűrű szintén egy olyan ékszer, amit alapdarabként tekinthetünk, hiszen a nős embereknek legalább egy van az ujjukon. Egyéb esetekben is viselhető kiegészítő, az arányok megtalálásával. Figyelni kell arra, hogy ne legyenek túlzottan díszítettek az ujjak. Arra is érdemes gondot fordítani, hogy melyik ujjra húzod a gyűrűt, nehogy azt higgyék, hogy már nem vagy facér. A pecsétgyűrű kifejezetten férfias darabnak számít, de ha túl nagyot választasz, akkor nevetségesség is válhatsz vele. Valamint lehet akár csak alkalmakkor viselni az elegánsabb öltözék mellé.

 

ékszerek

ékszerek

Az óra szinte nem tartozik kifejezetten az ékszerek közé, inkább tekintünk rá használati tárgyként, mégis díszértékkel rendelkezik. Egy megfelelően kiválasztott darab tökéletes kiegészítője lehet az öltözéknek, egy elegáns öltönyhöz viszont érdemes figyelni, hogy egy visszafogottabb, bőrszíjas darabot válassz, a fémszíjas helyett. Egy hétköznapi eseményre viszont célszerűbb egy lazább variációt keresni, ami nem túl hivalkodó akár egy farmernadrág-póló kombinációhoz sem. Mint kiegészítő, szinte nincs olyan helyzet, ahol nem lenne ideális darab.

A karkötő szintén a csuklót díszíti – az órához hasonlóan – így ha mindenképpen fel akarunk venni egyet, akkor a lehető legvékonyabbat, ami a legkevésbé feltűnő is egyben. Inkább utcai viselethez ajánlott, mint elegáns eseményre.

férfiékszer

férfiékszer

A fülbevaló egy férfi esetében rendkívül megosztó ékszer. Aki viseli, nem szívesen veszi ki a munkahelyen vagy egy tárgyalásnál sem, míg akinek nincs, az nem érti, hogy minek is kell. Egy úriember, ha mindenképpen viselni szeretné, akkor ajánlott egy kevésbé feltűnő, kisebb darabot választania a hivalkodó helyett. Egy öltönyt felvéve hozzá még vagány külsőt is kölcsönözhet. 

 

Fekete Ildikó

Olvasd el ezeket is!

Címkék: , ,