RSS Feed

Foci cipő

foci cipőFérfiként a foci életünk része, ez olyan dolog, mint a nőknél a barbizás. Persze vannak olyan férfiak, akik nem szeretik a focit se nézni, se játszani, de azért a férfinép focizni született. Legyünk akár kezdők, akár profik, kicsit ducik, vagy vékonyak, imádunk focizni, csak legyen két kapu és egy labda, bárhol bármikor kaphatóak vagyunk rá.

Fontos azonban kezdő és csak hobbifocistáknál is a foci cipő. Mivel a foci cipő a foci egyik alkotó eleme, ezrét fontos, hogy terepre illő legyen, és ami még fontosabb, kényelmes. Még strandon se ajánlatos foci cipő nélkül játszani a fűben, gyorsan véget vet a játék örömének egy rosszul tett lépés vagy éppen egy kő vagy valamilyen kemény növény által feltört talp.

foci cipőMinden terepre, minden talajtípusra más féle foci cipő kell, melyet érdemes betartani, hogy ne essünk, el vagy éppen ne sértsük fel a pályát. Másfajta kell aszfaltra, gyepre, salakra, vagy műfűre, vagy éppen terembe. A játék igazi élményét ronthatja el és teljesítményünkön is ronthat, még akkor is, ha nincs tétje, ha egy nem arra a talajtípusra illő foci cipő van a lábunkon.

Arra, hogy milyen foci cipőt válasszon az ember, a fent leírtakon kívül nem nagyon van más tanács, vagy éppen egy mindenkinek bevált típus. Mindenkinek saját maga kell, hogy érezze, hogy kényelmes-e a foci cipő a lábán vagy nem. Nincs olyan cipő, még a legdrágábbak se, melyek mindenkinek ugyanolyan egyformán beváltak volna. Tehát csak tessék próbálgatni, nem feltétlenül a legdrágább a legjobb!

 

Címkék: , , ,