RSS Feed

Fontos tudnivalók a kálium-permanganátról

Napjaink egyik legfontosabb programjának számít az ivóvíz előállítása. Magyarország szerencsés helyzetben van, hiszen rengeteg fogyasztásra alkalmas vízkészlet található országunk területén. Fontosan azonban leszögezni, hogy bár édesvízben bővelkednek hazánk tájai, fertőtlenítés nélkül nem ajánlott fogyasztani! A kálium-permanganát egy oxidáló hatású vegyszer, melyet az ivóvíz kezelésben és az ivóvíz előállításban alkalmaznak.

A kálium-permanganát kristályos vagy granulátum formában fordulhat elő, sötétlilás, fémes fényű anyagként. Vízben kiválóan oldódik, ezért is tökéletesen alkalmas az ivóvíz kezeléshez.

Mint minden vegyi anyagnak, így a kálium-permanganátnak is fontos tárolási, csomagolási és felhasználási előírásai vannak. Mivel oxidáló hatása van, ezért égést tápláló anyagnak számít, így fontos, hogy stabilan hűvös, száraz helyen, zárt hordóban tároljuk. Távol tartandó savaktól, szerves oldószerektől, éghető anyagoktól és redukálószerektől. A kálium-permanganátot az alábbi összetételű tárolókban érdemes tárolni: poliészter, polipropilén, polietilén, PVC és teflon.

Az ivóvíz kezelésben alkalmazott kálium-permanganát adagolására is szigorú szabályozások vannak, melyet mindig az aktuális rendeletben találhatunk meg. Emellett kiemelt fontosságú, hogy a környezettől elzárva tároljuk, mivel élteti a tüzet, és a vízi élővilágban is komoly károkat okozhat. Önmagában lenyelve mérgező, és nem kerület szembe vagy bőrre.

Különösen fontos, hogy a kálium-permanganátot megbízható forrásból szerezzük be, olyan professzionális nagykereskedelemből, ahol fokozottan ügyelnek a tárolásra és a csomagolásra!

Ha Ön is megbízható vállalkozást keres, látogasson el honlapunkra, a www.anilin.hu oldalra, és tekintse meg ajánlatainkat, illetve szolgáltatásainkat! Kérdés esetén várjuk megkeresését elérhetőségeinken, telefonon, a +36-1-215-3058-as vagy +36-1-323-3093-mas számon, illetve e-mailben, az anilin@anilin.hu címen! Vízkezelésre alkalmas kálium-permanganátot rendeljen tőlünk!